Podcast D66: kathedralen bouwen (#8)

In de aanloop naar de verkiezingen heeft D66 ’s-Hertogenbosch een wekelijkse podcast gelanceerd. In deze podcastserie maken kiezers kennis met de D66-kandidaten en met andere maatschappelijk betrokken Bosschenaren.

De podcast wordt gepresenteerd door Sander van de Gevel, oud-Minister-President van de Oeteldonksche Club en tevens nummer 44 van de kandidatenlijst van D66. Iedere week gaat hij in gesprek met een kandidaat van de partij voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Waar willen zij nieuwe kathedralen voor bouwen? Wat zijn hun dromen voor de stad?

Sander: “De podcast heet niet voor niets ‘kathedralen bouwen met D66’. ’s-Hertogenbosch moet groots durven denken en doen. De kandidaten van D66 zijn gek op deze stad. Zien de mogelijkheden. Dat hebben ze de afgelopen jaren laten zien. Met respect voor het verleden en een visie op de toekomst. Vandaar dat we in de podcast ingaan op wie de kandidaten zijn en wat hen drijft, als ook de gezamenlijke passie en opgave die zij delen met de gast die ze hebben uitgenodigd.”

In deze aflevering spreekt Sander van de Gevel met Geert Verbruggen (#6 op de kandidatenlijst van D66) en Nan van Schendel (directeur van Huis73). Een mooi verhaal over verliefd worden op Den Bosch, het halvezolenlijntje, groene dromen en culturele verankering.

De podcast is te beluisteren via SoundCloud en Spotify.