Creatieve hub voor onze kunstenaars en makers

Kindcentrum Sterrenbosch verhuist binnenkort naar een andere locatie, waardoor daar ruimte komt voor een creatieve hub voor startende makers. Na de zomer komen er zo’n 25 beginnende kunstenaars en theatermakers in ateliers en werkruimtes. Een mooie kans om plek te bieden aan makers in ’s-Hertogenbosch, zo vindt onze fractie.

Onze fractie ontvangt al geruime tijd signalen van makers dat er te weinig ruimtes voor hen zijn. Dat probleem kunnen we niet zomaar oplossen. Maar dat in dit leegkomende schoolgebouw na de zomer al zo’n mooie groep makers verwelkomd kan worden en een atelier of studio geboden kan worden, is weer een stap in de goede richting. Een stap waar we erg trots op zijn! 

Wethouder Mike van der Geld: “Naast dat we aan hen ruimte bieden, gaan we de makers ook helpen bij de zakelijke kant van hun beroepspraktijk met een programma. Dat doen we met gevorderde makers, culturele instellingen, ondernemers en Avans Hogeschool. Hierdoor kunnen ze kennis, netwerk en ervaringen delen, en de positie van startende makers sterker maken.”

De indeling van de school is heel geschikt als creatieve hub, en daarmee een goede plek voor studenten en pas afgestudeerden van de (klein)kunstacademie en de opleiding Business Innovation van Avans Hogeschool. 

Meer informatie over dit goede nieuws vind je hier.