Gemeenteraad stemt in met nieuw Design Museum in Bossche Stadsdelta

De gemeenteraad heeft dinsdagavond ingestemd met de nieuwbouwplannen voor het Design Museum in de stad. Het museum wordt gebouwd in de nieuwe Bossche Stadsdelta. Het moet in 2030 klaar zijn. De raad stemde in met het maken van een ontwerp voor het museum en met de voorbereidende plannen voor de bouw. D66 juicht deze ontwikkeling toe en is voor de toekomst van het Design Museum in de Bossche Stadsdelta.

Commissielid Steven Elders lichtte het in de commissie Sociaal al toe en raadslid Mariève Craste verwoordde het heel helder in haar betoog tijdens de raadsvergadering: D66 juicht de verhuizing van het Design Museum naar het Citadelhof toe. D66 is de verkiezingen ingegaan onder het motto ‘Kathedralen bouwen’ en wil bouwen aan een nieuw icoon voor ‘s-Hertogenbosch. We zien met deze herhuisvesting van het Design Museum kansen om ook de overkant van de Dieze op te laten bloeien, als onderdeel van de Bossche Stadsdelta. We zijn voorstander van een nieuw Design Museum op deze plek.

Craste: “In de afgelopen weken is er een wat eenzijdig beeld geschetst in de media en op sociale media. We zijn ook verantwoordelijk voor de mensen die hun stem niet hebben laten horen. Het is ook onze taak om te luisteren naar de mensen die stil zijn of die fluisteren. Het zijn de duizenden Bosschenaren die het Design Museum bezoeken of kunnen genieten van ons erfgoed op die plek. Maar het zijn ook de ondernemers, de hotels en de horeca die blij zijn met deze ontwikkelingen. En het is ook onze taak om die belangen te behartigen. Het is de verantwoordelijkheid van mijn partij om naar het grotere geheel te kijken, afwegingen te maken en dan een besluit te nemen. En als we naar het grotere geheel kijken, maakt mijn partij de overtuigende keuze voor de herontwikkeling van het hele Citadelhof als gebied om te wonen (met een substantieel woningbouwprogramma van 185 woningen), te werken, te recreëren en van een museumbezoek of het erfgoed te genieten.”

Bekijk hier de bijdrage van Mariève tijdens de raadsvergadering (vanaf 3:43:30).