De toekomst van Bossche Broedplaatsen en Rafelranden

Op dinsdag 13 juni vindt om 20.00 uur een debat plaats over de toekomst van de Bossche Broedplaatsen en Rafelranden. Onder meer wethouder Mike van der Geld neemt deel aan dit debat dat plaatsvindt in Huis73. Aanmelden kan via ruwdenbosch.nl. Het bijwonen van dit debat is gratis.

Den Bosch gaat op de schop! Een heus stadsdeel wordt helemaal opnieuw ontwikkeld, met als titel de Bossche Stadsdelta. Daar ligt óók de Tramkade: sinds 2015 is het voormalige De Heus-terrein veranderd in een zelfgebouwde rafelrand van de stad, broedplek van makers en een vrijplaats voor het ontwikkelen en testen van nieuwe initiatieven. Nu wordt het opnieuw ingericht, met ook ruimte voor creativiteit. De vraag dringt zich op: hoe kunnen we de rauwheid, het experiment en vrije ruimte voor de stad behouden? Daar, óf elders?

Experiment in de stad
De aangeharkte stad waar alles vastligt, wie wil daar nu wonen? Steden hebben nu eenmaal plekken nodig voor sociale- en culturele experimenten, ruimte voor nieuwe initiatieven en alternatieve cultuur. Tegelijkertijd bestaat er een enorme druk om te bouwen, te ontwikkelen en te bestemmen. Wat verwachten de inwoners van Den Bosch, de cultuurmakers, de creatieve ondernemers van de broedplekken, vrijplaatsen en rafelranden in de stad? Wordt het misschien tijd om ook in Den Bosch na te denken over een vast broedplaatsen- en rafelrandenbeleid zoals in andere steden in Nederland?

Programma dinsdag 13 juni 2023
19.30 | Start Inloop
20.00 | Start Deel 1 – Het belang van broedplaatsen en rafelranden.
20.45 | Pauze
21.00 | Start Deel 2 – Zorgen en wensen voor de stad.
22.00 | Borrel

Locatie
Bibliotheek-Plein, Huis73
RUW is powered by Huis73

Aanmelden
Reserveer hier je gratis plek.