Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 25 februari 2019

In memoriam: Chel Mertens

8 januari 1939 – 14 februari 2019

Ons bereikte het droevige bericht dat Chel Mertens, oud-Tweede Kamerlid en senator voor D66, is overleden. Hij werd 80 jaar.

Chel Mertens was D66-lid van het eerste uur. Hij vervulde diverse partijpolitieke functies, waaronder de positie van politiek secretaris. In 1977 werd hij gekozen in de Tweede Kamer en was hij lid van de achtkoppige D66-fractie onder leiding van Jan Terlouw. Onderwijs had hierbij zijn bijzondere aandacht. In 1981 werd hij herkozen, maar deze Kamerperiode was van korte duur vanwege de vervroegde verkiezingen van 1982. In 1994 werd Chel Mertens Eerste Kamerlid namens D66 en hij bleef dat tot de verkiezingen van 1995.

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48