Jitske Flietstra

Beeld: Zeb van Drie

  • 30 jaar
  • Gouda
  • Gouda
  • Zij/haar

Ik sta volledig achter de uitgangpunten van D66 en ik zou deze graag willen uitdragen in de Gemeente Raad van Gouda. Daarom stel ik me graag kandidaat voor de Gemeente Raadsverkiezingen van 2022, omdat ik me onder andere wil inzetten voor Jong Gouda.

Ik stel me graag eerst even kort voor. Ik ben Jitske Flietstra, 27 jaar en opgeleid tot jurist. Ik kom uit een warm gezin waar politiek altijd een rol heeft gespeeld. Mijn moeder is jaren wethouder geweest in Waddinxveen en aan de eettafel hebben wij vaak gesprekken over politiek en wat er in de wereld gebeurd.

Na mijn studententijd heb ik een aantal maanden gereisd en heb ik vrijwilligerswerk gedaan in Tanzania. Ik heb Engelse les gegeven op een school en ben de community in gegaan om te observeren wat de organisatie kan betekenen voor kinderen in dat gebied. Vervolgens begon ik als Studiecoach op mijn oude middelbare school het Coornhert-Gymnasium en heb ik na een korte periode mijn eerste baan gevonden bij WeLegal Network.

WeLegal Network is een netwerk van ruim 550 zelfstandig juristen in de grootzakelijke markt. Alle juristen in ons netwerk hebben een achtergrond bij ofwel de grote kantoren ofwel grote corporates. Mijn rol is het verbinden van deze juristen met elkaar door werk te verdelen, cursussen te organiseren, te sparren over hun business en alles wat er verder komt kijken bij een netwerk.

Ik denk dat ik van toegevoegde waarde kan zijn binnen de fractie van D66 omdat ik een frisse blik meeneem vanuit mijn achtergrond als jurist en werkzaam ben binnen het bedrijfsleven. Ik ben jong, ambitieus, ijverig, nieuwsgierig en een harde werker. Samen met D66 wil ik Gouda nog mooier, groener en duurzamer maken en een plek maken waar iedereen zich thuis voelt.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ons nieuwe huis waar we sinds november 2021 in wonen en waarvandaan ik de heerlijke stad in kan lopen en kan genieten van alle voordelen van de rijke binnenstad.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer starterswoningen en een warm huis voor iedereen. Ik heb het geluk gehad dat ik na driekwart jaar een huis heb gevonden met mijn vriend, maar er zijn nog veel mensen die geen eigen huis hebben. Met creatieve oplossingen moeten we er voor zorgen dat iedereen in Gouda een warm huis heeft.
  • Een groene stad voor iedereen. D66 Gouda heeft afgelopen jaren al ontzettend veel bereikt in de stad en ik wil hier graag aan meewerken en verder uitbouwen. De initiatieven in de stad een hart onder de riem steken en onderzoeken of we van Gouda een circulaire stad kunnen maken.
  • Jongeren een stem geven. Er zijn veel mensen in de stad die het gevoel hebben niet gehoord te worden, jongeren is daar een groep van. Ik zou graag met jongeren in gesprek willen en hun geluid willen laten horen in de Gemeente Raad.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Hier moest ik wel even over nadenken, omdat ik veel verschillende soorten genres lees zoals historische romans, fantasy, thrillers, biografieën en literatuur. Uiteindelijk is een van mijn favoriete boeken en vooral favoriete auteurs: Kader Abdolah. Een paar jaar geleden was hij bij Verkaaik voor een lezing waar ik met mijn vader naar toe ben gegaan en waar hij veel indruk op mij heeft achter gelaten. En waar hij een mooie boodschap voor mij heeft achtergelaten bij het signeren van zijn boek: het pad van de gele slippers.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Door Corona kunnen we al tijdlang minder dan we zouden willen. Als alles weer mogelijk is, ga ik graag weer naar Nort Sea Jazz. Nort Sea Jazz is een goed voorbeeld van een evenement waar iedereen zichzelf kan zijn.