Maartje te Hennepe

Beeld: Zeb van Drie

  • 52 jaar
  • Winterswijk
  • Gouda

Ik ben een enthousiaste kandidaat voor de gemeenteraad van Gouda omdat Gouda een stad is die – ondanks mijn korte woonduur – mijn hart sneller doet kloppen. Een stad die mijn inziens nog meer D66 kan gebruiken. Een mooie groene stad met veel potentie, grote-stedenproblemen, betrokken inwoners met het hart op de juiste plaats en een mond die nooit stil staat. Daar herken ik mij in en daar wil ik samen mee werken. De huidige fractie is veel dank verschuldigd voor haar inzet en harde werken. Ik zou daar graag een vervolg aan geven, Gouda nog verder ontwikkelen en mooier op de toekomst voor te bereiden. Een toekomst die armoede-arm, schuldenvrij en duurzaam is. Een stad die wat meer lef mag tonen. Een stad waar mensen zichzelf mogen en kunnen zijn en waar iedereen zich veilig moet kunnen voelen. Een stad met een solide D66-geluid, de nuancering maar ook de werkelijkheid en vooral de toekomst.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Binnen: Chocoladefabriek vanwege de sfeer, de mensen en de fijne afwisseling tussen boeken en een drankje.
Buiten: Goudse Hout omdat het groen voor iedereen wat biedt en toch vlakbij het centrum ligt. Mij geeft het wandelen in Goudse Hout ruimte in mijn hoofd en de rust om tot ideeën te komen.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

De locatie van Gouda ligt zo mooi tussen alle grote steden en het groen in, dat is de winst of meerwaarde van Gouda. De gemeente mag wat mij betreft echter grootstedelijker denken, Gouda is een prachtige stad met helaas grote stedenproblematiek. Klop harder op de deur of ga er voor liggen bij de 4 grote steden, praat mee en zorg dat de 4 grote steden zien dat Gouda deels dezelfde problemen heeft. Samen kun je meer, in goede en slechtere tijden.

Wat zijn zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Ik wens de inwoners van Gouda een bereikbare stad met laagdrempelige toegang tot de hulp die zij nodig hebben. Als toekomstig raadslid wil ik graag overal mijn oor te luister leggen en niet alleen bij diegene die het hardste schreeuwen. Juist de inwoners die in grote lijnen tevreden zijn zou ik willen leren kennen, zij maken de stad tot wat Gouda is. Ik wil dus niet zozeer veranderen als wel de focus op luisteren deels verleggen.
Voor een heel concreet voorbeeld ten aanzien van veranderen: ik zou het betaald parkeren consequenter willen implenteren en niet te veel aan de bewoners van een wijk/straat laten. Leg je oor te luister en neem vervolgens aan raad een besluit en leg dat uit, keer op keer. Niet iedereen hoeft het met elkaar eens te zijn maar je moet elkaar wel begrijpen in je overwegingen.