Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 24 mei 2016

D66 komt met wetsvoorstel voltooid leven

Tweede Kamerlid Pia Dijkstra komt dit najaar met een wetsvoorstel dat voor tachtigplussers mogelijk moet maken hun leven te beëindigen wanneer zij klaar zijn met leven. Dijkstra: “Deze mensen zijn met de huidige euthanasiewet niet geholpen, omdat die alleen vanuit medisch perspectief kijkt. Maar er zijn ook heel veel mensen die op geen enkele manier nog verder willen leven omdat zij daar niets meer van verwachten. We weten dat er veel ouderen kampen met een persisterend doodsverlangen.”

Ouderdomsproblematiek

D66 vindt dat er grote zorgvuldigheid betracht moet worden bij dit wetsontwerp. Dijkstra: “Deze ouderdomsproblematiek zal ook met de best denkbare ouderenzorg niet verdwijnen. Onmiskenbaar is dat ouderen door de ervaring van het lange leven dat achter hen ligt, beter dan jongeren in staat zijn om te bepalen of het leven voor hen nog levenswaardig is.” De VVD zei in Nieuwsuur “welwillend” naar het voorstel van D66 te zullen kijken.


Zie ook uitzending Nieuwsuur zondag 22 mei 2016 vanaf 10’30”

Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48