Blijf op de hoogte

We houden je graag als eerste op de hoogte van onze inzet voor de toekomst van Nederland. Schrijf je snel in en ontvang onze updates!

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 5 februari 2019

D66 voor beter rekenonderwijs op school

Wij willen het beste onderwijs voor iedereen. Want goed onderwijs zorgt ervoor dat iedereen de grootste kans heeft op een mooie toekomst.

Leerlingen kunnen niet meer zo goed rekenen. Dat is lastig, want in veel vakken en beroepen is rekenen belangrijk. En het werkt als hersengymnastiek. Daarom is het goed dat leerlingen leren rekenen. En niet alleen leren hoe ze hun rekenmachine bedienen.

De laatste jaren heeft ons Tweede Kamerlid Paul van Meenen (zelf wiskundeleraar) zich vol ingezet voor beter rekenonderwijs. Je leert door te oefenen, door rekenles met een goede leraar. En niet door alleen een afrekentoets aan het einde van de middelbare school. En al helemaal niet door een toets waar een leerling een 3 (drie!) voor mag halen. Daar moeten we mee stoppen.

Vandaag heeft de Tweede Kamer ermee ingestemd om vol in te zetten op beter rekenonderwijs. En te stoppen met de rekentoets.

We kiezen voor beter onderwijs.