Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 5 februari 2019

D66 voor beter rekenonderwijs op school

Wij willen het beste onderwijs voor iedereen. Want goed onderwijs zorgt ervoor dat iedereen de grootste kans heeft op een mooie toekomst.

Leerlingen kunnen niet meer zo goed rekenen. Dat is lastig, want in veel vakken en beroepen is rekenen belangrijk. En het werkt als hersengymnastiek. Daarom is het goed dat leerlingen leren rekenen. En niet alleen leren hoe ze hun rekenmachine bedienen.

De laatste jaren heeft ons Tweede Kamerlid Paul van Meenen (zelf wiskundeleraar) zich vol ingezet voor beter rekenonderwijs. Je leert door te oefenen, door rekenles met een goede leraar. En niet door alleen een afrekentoets aan het einde van de middelbare school. En al helemaal niet door een toets waar een leerling een 3 (drie!) voor mag halen. Daar moeten we mee stoppen.

Vandaag heeft de Tweede Kamer ermee ingestemd om vol in te zetten op beter rekenonderwijs. En te stoppen met de rekentoets.

We kiezen voor beter onderwijs.

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48