Niels Haverkort

Beeld: Cees Wouda

Na het behalen van een Master naast een fulltime baan, had ik “tijd over” en brak mijn tijd aan om mij te mengen in de politiek. Door een van huis uit sociale opvoeding waar politiek een rol speelde, een eigen visie op een sociaal-liberale samenleving en ambitie, ben ik mij actief gaan inzetten voor D66 Amersfoort.

  • 32 jaar
  • Leeuwarden
  • Amersfoort

Ontwikkeling is de sleutel tot persoonlijke en maatschappelijke vooruitgang. Daarom sta ik voor goede onderwijsvoorzieningen, brede en laagdrempelige culturele en sport voorzieningen, maar ook sociale voorzieningen voor die inwoners die wat extra ondersteuning nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving.

Een duurzame en economisch sterke stad voorziet in de behoeften van Amersfoorters, met diversiteit in banen en kansen voor iedereen!

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De Koppelpoort als blikvanger van Amersfoort met aangrenzend de aanloopstraten aan de grachten met prachtige historische panden. Heerlijk om rond te wandelen en te genieten van de sfeervolle en historische binnenstad.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Focus op duurzaamheidsinitiatieven, zoals het opwekken van duurzame stroom en het energiezuinig en aardgasloos maken van woningen, kantoren en bedrijven.
Economische kansen creëren en nieuwe bedrijvigheid aantrekken door o.a. regionale samenwerking te intensiveren.

Er spelen belangrijke thema’s in Amersfoort. Eén daarvan is Amersfoort als sterke woon-werkstad. Middels investeringen in woningen wil ik het woningtekort terugdringen. Maar ook vind ik het belangrijk dat er aandacht is voor ondernemerschap zodat de werkgelegenheid kan meegroeien met de stad. Daarbij is investeren in duurzaamheid en circulaire economie van belang om de klimaatcrisis aan te pakken en innovatie, groei en banen te realiseren.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Versnippering van detailhandel en leegstad voorkomen door te investeren in het Stadshart voor een aantrekkelijke binnenstad. 
  • Gezonde balans tussen transformaties van bedrijfspanden naar woningen en het behoud van aantrekkelijke bedrijfspanden voor een gezond vestigingsklimaat voor bedrijven.
  • Meer investeren in groenvoorzieningen voor het groener maken van de stad Amersfoort.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

14 de musical in het nieuwe en imposante AFAS Theater in Leusden. Als sport- en voetballiefhebber, vond ik het mooi om in musical vorm meegenomen te worden door het leven van Nederlands beste voetballer aller tijden.