Lisa Overmars

Beeld: Cees Wouda

Tijdens het flyeren voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 heb ik een aantal keer te horen gekregen dat de gemeenteraad iets is wat je écht moet liggen aangezien je veel over je heen krijgt. Hierna ben ik bewust in gesprek gegaan met Amersfoorters.

  • 24 jaar
  • Amersfoort
  • Amersfoort
  • Zij/haar

Mensen voelen zich gedistantieerd van de gemeentepolitiek en maken zich zorgen over o.a. de culturele sector en de woningnood. Ik vond het erg interessant om te horen waar Amersfoorters zich zorgen over maken en wil hier graag mee aan de slag gaan als raadslid voor D66.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)
Ik zit in mijn vrije tijd graag met mijn vrienden op het terras van de Long John’s. Daarnaast wandel ik graag naar het uitkijkpunt bij de bosvijver in het Birkhoven bosgebied.
 
Welke kansen zie jij voor je gemeente?
Ik zie Amersfoort als een leefbare gemeente voor iedereen met veel groen. Een centrale stad met een goed vestigingsklimaat voor bedrijven en een goede bereikbaarheid met het ov. Een stad met goed onderwijs dat zich combineert met opleidingsplaatsen bij bedrijven. 
 
Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?
Ik wil de afstand die er nu is tussen de inwoners en de gemeentepolitiek verkleinen, in het bijzonder voor de jongeren. Ik wil bijdragen aan het realiseren van voldoende woningaanbod dat bereikbaar is voor iedereen. Daarnaast wil ik dat elke Amersfoorter de mogelijkheid heeft om te genieten van ons sport- en cultuuraanbod.
 
Wat betekent D66 voor jou?
D66 is voor mij een vereniging waar iedereen welkom is en ook iedereen echt iets te zeggen heeft. Er is een fijne, vrije sfeer om in te discussiëren waarbij iedereen z’n mening ook echt meetelt.
 
Wat is je favoriete boek (en waarom?)
Mijn favoriete boek op het moment is A Promised Land van Barack Obama. Obama heeft mij al sinds de middelbare school geïnspireerd om me meer bezig te houden met de politiek. Ik vind het daarom erg interessant om via zijn boek meer inzicht te krijgen in zijn leven en zijn politieke motivaties en carrière.
 
Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?
Door corona heb ik de afgelopen tijd weinig culturele evenementen kunnen bezoeken. Een tentoonstelling die mij is bijgebleven is de This Is America tentoonstelling in Kunsthal Kade van het najaar 2020. De kunstwerken in deze tentoonstelling gaven een indrukwekkende inkijk in de wereld van minderheden in de Verenigde Staten.