Marjolein Perdok

Fractievoorzitter D66 Amersfoort Beeld: Cees Wouda

Vier jaar geleden begon ik met de ambitie om Amersfoort op een duurzame manier een fijne stad te laten zijn voor iedereen. En die ambitie heb ik nog steeds. De noodzaak om te verduurzamen is dringender dan ooit. Gelukkig gebeurt er al veel en zijn er verschillende initiatieven gestart vanuit de gemeente en uit de stad zelf. Ook de komende vier jaar is het belangrijk dat we verder gaan en versnellen om een duurzaam en leefbaar Amersfoort door te geven aan de volgende generatie. 

  • 44 jaar
  • Emmen
  • Amersfoort
  • Zij/haar

Net als vier jaar geleden is Amersfoort nog steeds een aantrekkelijke stad om naar toe te verhuizen vanuit andere delen van het land en de wereld. Ik ben er trots op dat D66 niet bang is voor deze ontwikkeling. We verwelkomen iedereen in onze stad! Maar dat brengt wel uitdagingen met zich mee waar we ook de komende tijd oplossingen voor moeten zien te vinden, ik denk dan aan (betaalbare) woningen, bereikbaarheid, voorzieningen en leefbaarheid in wijken.
 
Een persoonlijk ambitie is om meer vrouwen te interesseren voor een politieke of bestuurlijke carrière. Op verschillende manieren heb ik mij daarvoor ingezet en wil ik mij de komende jaren actief blijven inzetten vanuit een actieve rol in de politiek. 

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Een van mijn lievelingsplekken is het waterwingebied. Een mooie groene plek om te wandelen of hard te lopen, maar ook leuk om met mijn jongens naar toe te gaan waar ze kunnen spelen in de speeltuin of kunnen stuntsteppen.   

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Amersfoort is een hele aantrekkelijke stad om te wonen en te werken. Maar we moeten wel blijven bouwen om mensen de kans te geven in Amersfoort te (blijven) wonen.
 
Om een leefbare stad door te geven aan de volgende generatie moeten we hard aan de slag om te verduurzamen, de energietransitie daadwerkelijk uit te voeren en de stad klimaatbestendig te maken.       

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Verduurzaming en de energietransitie aantrekkelijk en mogelijk maken voor iedereen.
  • Meer aandacht voor gezondheid en preventie.
  • Meer ruimte voor voetgangers en fietsers.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Publieke werken van Thomas Rosenboom. 
Een heerlijk historisch verhaal, spannend met een bizarre wending.