Wouter van Schagen

Beeld: Cees Wouda

Een stad waar iedereen zich fijn voelt. Een stad waar iedereen zichzelf kan zijn. Een stad waar iedereen een betaalbare woonoplossing weet te vinden. Daar wil ik ook de komende vier jaar weer mee aan de slag.

  • 35 jaar
  • Amersfoort
  • Hij/hem

Veel bewoners uit onze gemeente die ik spreek hebben het hier prettig. We hebben een stad met veel groen, mooie voorzieningen en voldoende werk, onderwijs en activiteiten. En dat is heel waardevol. Met een paar behoorlijke aandachtspunten (wonen, energie, samenleving) is het belangrijk dat deze waarden goed in de gaten gehouden worden. Want als het aan mij ligt, blijft Amersfoort die bruisende stad, waar iedereen fijn kan wonen. Waar je je veilig voelt, waar je ook vandaan komt of van wie je wil houden.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ik heb het altijd enorm naar mijn zin gehad in Hoogland. Er liggen daar veel mooie jeugdherinneringen. Maar de binnenstad blijft toch ook heel mooi. Op een zonnige dag zit ik het liefst op de Hof, met alle terrassen die uitstaan. Maar ik hoop dat ik over een aantal jaar ook de Kop van Isselt of het Hoefkwartier kan toevoegen aan mijn lievelingsplekken. Ik kijk uit naar meer recreatie aan de Eem.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

In Amersfoort kunnen we veel woningen bijbouwen. Dat is belangrijk, omdat er veel vraag naar is. We moeten datgene bouwen waar te weinig van is. Waarmee we doorstroming bevorderen, op plekken in de stad, zodat iedereen kan genieten van de voorzieningen in de buurt. Daarnaast is het belangrijk om altijd groen in de buurt te hebben. Het inzetten van hoogbouw kan ervoor zorgen dat we meer groen behouden en toch kunnen voldoen aan de woningvraag.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Betaalbare woningen realiseren voor iedereen, waarbij het belangrijk is in gesprek te gaan met omwonenden. Leefbaarheid, voldoende groen in de buurt en de voorzieningen goed in de gaten houdende.
  • Een Leven Lang Ontwikkelen voor iedereen, jong en oud.
  • Voor een inclusieve stad, waar voldoende aandacht is voor diversiteit. Een stad waar we strijden tegen discriminatie en racisme en ons uitspreken tegen polarisatie.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Ik verslind boeken. Deels ook beroepsformatie. Op dit moment ben ik helemaal ondersteboven van Jij bent van mij van Peter Middendorp en Perenbomen bloeien wit van Gerbrand Bakker. Allebei pareltjes. Ik vind het overigens heel leuk om mensen leestips te geven en zit ook bij een leesclub.
Qua politiek leeswerk heb ik veel geleerd van Het recht van de snelste van Thalia Verkade en Marco ten Brömmelstroet.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je daar graag heen?

Ieder jaar ga ik met veel plezier naar de voorstelling van Dominee Gremdaat en Margreet Dolman. Dit jaar was deze voorstelling te streamen. Een mooi combi van humor, opinie en liefde.
In de zomer ben ik nog naar een voorstelling geweest van Theater Terras Amersfoort; ik coördineer daar ook de bar.