Kirsten Mik

Beeld: Cees Wouda

Gedreven door een groot rechtvaardigheidsgevoel en geloof in ‘samen maken we het beter’ wil ik graag als raadslid voor D66 in Amersfoort aan de slag. De slogan ‘Laat iedereen vrij, maar niemand vallen’ van D66 past me daarbij goed.

  • 33 jaar
  • Zwijndrecht
  • Amersfoort
  • Zij/haar

Alle inwoners van Amersfoort moeten de kans krijgen zich te ontwikkelen en de vrijheid voelen zichzelf te zijn, maar als je hulp of steun nodig hebt moet die er ook zijn. Juist het lokaal bestuur kan echt het verschil maken. Impact hebben op het dagelijks leven van mensen. Met mijn ervaring op het gebied van onderwijs, jeugdhulp, de lokale overheid én als actieve inwoner ben ik ervan overtuigd een goede bijdrage te kunnen leveren om van Amersfoort een nog mooiere plek te maken. Ik heb er zin in! 

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De oude binnenstad in de avond. Door corona ben ik, net als vele anderen, meer gaan wandelen. Een rondje door de donkere binnenstad met de mooie oude gebouwen uitgelicht gaat nooit vervelen.  

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

De komende jaren zal Amersfoort groeien. Dat is ook nodig om iedereen die in Amersfoort wil (blijven) wonen een fijne woonplek te bieden. Voor onze gemeente een enorme opgave, maar er liggen hier ook kansen. Een kans voor verbinding met oude wijken, kans om meer groen te realiseren en de plannen voor nieuwe mobiliteit in praktijk te brengen. Alleen met goede planvorming en aandacht voor leefbaarheid kunnen we dit bereiken. Ja, er moeten meer woningen komen, maar het moet vooral een fijn thuis worden voor de mensen die er gaan wonen.                                           

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • 1.    Meer aandacht voor leefbaarheid: door de woningnood en hoge prijzen is er terecht veel aandacht voor het bouwen van meer woningen. Ook binnen de bestaande stad. Ik vind niet alleen de mix tussen (sociale) huur en koop belangrijk, maar ook de aandacht voor groen, ruimte voor bedrijvigheid en maatschappelijke voorzieningen zoals onderwijs. Dit komt bij nieuwe ontwikkelingen en in bestaande wijken vaak onder druk te staan. Terwijl dit een wijk leefbaar maakt en een fijne plek om te wonen. Daar wil ik mezelf graag voor inzetten! 
  • 2.    Politiek dichtbij de mens: de politiek en de gemeente zijn voor veel inwoners een ver van hun bed show. Dat vind ik jammer. Zelf heb ik ervaren hoe belangrijk het is als dat als er iets in je omgeving gebeurd er naar je wordt geluisterd en je zorgen serieus worden genomen. Het begint bij duidelijke communicatie en de bereidheid om het gesprek aan te gaan. Als raadslid wil ik me hier hard voor maken. 
  • 3.  Meer kansen: iedereen in Amersfoort verdient het om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Al heel veel organisaties in Amersfoort zetten zich hier dagelijks voor in. Om hier nog meer uit te halen is meer samenwerking en verbinding nodig. Denk daarbij aan onderwijs en jeugdhulp, maar ook sport. De ABC’s zijn hier een mooi voorbeeld van. Dit soort initiatieven moeten ruimte blijven krijgen. Samen bereiken meer!

Overige vragen

Wat betekent D66 voor jou?
Wat me altijd heeft aangetrokken is de combinatie van sociaal en liberaal: vrijheid in verbondenheid. Dat betekent voor mij: iedereen verdient het om vrij te zijn. Dat kan alleen als iedereen ook gelijke kansen krijgt en je weet dat er een vangnet voor je is als het, om wat voor reden dan ook, even minder met je gaat. De strijd van D66 voor o.a. de rechten van LHBTIQ+ en vrouwen spreken mij ook erg aan. Daarnaast vind ik het fijn als lid van deze partij dat er altijd ruimte voor discussie, debat en gesprek is. Dat je lid bent van D66 betekent niet dat je het altijd met elkaar eens bent, wel dat je vanuit dezelfde basis Nederland een stukje beter wil maken.  
 
Wat is je favoriete boek (en waarom?)
Ik lees graag! Nu vooral thrillers, historische romans en non-fictie. Een echt favoriet boek heb ik niet, maar de boeken van Thea Beckman (vooral de trilogie over Thule) zullen me wel altijd bij blijven. Als tiener kregen die me definitief aan het lezen 😊 
 
Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?
Door corona is dat al weer een tijdje geleden, maar dat moet een dansvoorstelling of concert zijn geweest. Ik hou van dans. Om naar te kijken, maar zeker ook om zelf te doen! Klassiek ballet en moderne dans vind ik het allermooist. Van kleine producties, tot grote voorstellingen met prachtige kostuums en decor. Ook concerten en festivals bezoek ik graag. Lowlands, Arctic Monkeys en Muse zijn favoriet. Niets leukers dan met een enorme groep mensen mee te deinen met de beat en te zingen. Die energie is heerlijk!