Astrid Karsten

Voor gelijke kansen - Alles kan als jij het laat gebeuren… Laten we samen zorgen voor de beste voedingsbodem! Beeld: Cees Wouda

In 2020 werd ik moeder. Vanaf de zijlijn roepen wat er allemaal anders zou moeten in de politiek was ineens geen optie meer; wie verandering wil zien, moet de verandering zijn!

  • 39 jaar
  • Hoorn
  • Hoogland
  • Zij/haar

Politiek heeft mij altijd geïnteresseerd en ik vind het een voorrecht een steentje bij te mogen dragen aan de samenleving.

Waarom moeten beslissingen altijd zo groot zijn? Als ik één ding heb geleerd in mijn werk en privé, weet ik dat er niets zo veranderlijk is als het leven zelf. De enige manier om met die onzekerheid te dealen, is het streven om beslissingen zo klein mogelijk – en dus behapbaar – te maken.

Kritische vragen stellen helpt daar bij. En niet alleen om beslissingen kleiner te maken, maar vooral om grote dilemma’s begrijpelijk te maken voor iedereen.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ik hou ontzettend van buiten zijn. Wandelend door de uitgestrektheid van Hoogland-West, slenterend over de Hof… maar het allerliefste in het groen van Birkhoven! 

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Amersfoort is een gemeente van en voor iedereen; nieuwkomer of oudgediende. Iedereen kan meedoen. Samen zorgen we voor een leergierige, culturele en groene gemeente!

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Meer betrokkenheid en samenwerking tussen inwoner en gemeente, snellere en slimmere besluitvorming en een duidelijke keuze voor duurzaamheid.

Wat betekent D66 voor jou?

Een plek waar je kritisch mag zijn, maar waar het vizier altijd gezamenlijk is gericht op een weg vooruit.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)
De Alchemist van Paulo Coelho – een boek over hoop, dromen waarmaken en vertrouwen. Ik lees het bijna jaarlijks en wordt er iedere keer weer door geraakt.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

In Amersfoort zelf is dat helaas alweer even geleden; de laatste “Live: The Passion”. Ik hou van muziek en show. Musical, orkestuitvoeringen en/of cabaret zijn mijn favoriet.