Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 14 december 2018

Advieslijst Europese verkiezingen is bekend

Toelichting advies Lijstadviescommissie EP2019

Een ijzersterk team!

Dat zag de adviescommissie voor de lijst voor het Europees Parlement als haar opdracht. In ons advies komt dat teamverband tot uiting: een fractie die gezamenlijk en in goede samenwerking maximaal de idealen van D66 in Europa weet te realiseren. Hoeveel zetels we ook halen, bij elke grootte is gekeken naar een evenwichtige delegatie van vrouwen en mannen. D66-ers met diverse achtergronden, competenties en ervaringen; waarbij we ook het oog op de continuïteit hebben gehad voor over vijf jaar.

We kijken met gepaste trots naar al onze kandidaten. Stuk voor stuk echte D66-ers met een enorme gedrevenheid voor Europa en de politiek. Wij presenteren vol overtuiging deze volgorde van de lijst, omdat dit het meest evenwichtige team naar het Europees Parlement zal brengen.

Leden van D66 konden zich tot eind oktober kandideren. Na een selectie op basis van brieven, CV’s en het kandidaatstellingsformulier hebben we 30 aspirant kandidaten uitgenodigd voor een eerste gesprek. In een aantal gevallen volgde een tweede gesprek met de commissie en bij de kandidaten die zich toen kwalificeerden voor de hogere posities hebben we een vervolgopdracht uitgezet.

Van het grootste gedeelte van de top 10-kandidaten hebben we ook referenties gecheckt. Op basis van al deze informatie hebben de lijsttrekker Sophie in ’t Veld en partijvoorzitter Anne-Marie Spierings, daarbij geadviseerd door de overige leden van de lijstadviescommissie, op zaterdag 8 december het advies gemaakt met in hun ogen het beste team voor D66 in Europa.

Het lijstadvies betreft de posities tussen de lijsttrekker en de lijstduwer. De lijsttrekker is eerder door u gekozen en is Sophie in ’t Veld. De lijstduwer is niet aan de advieslijst toegevoegd en wordt op een later moment bekendgemaakt. Desgewenst kunt u nog kandidaten toevoegen uit de lijst met overige D66 kandidaten.

Namens de Lijstadviescommissie,

Sophie in ’t Veld
Lijsttrekker EP2019

Anne-Marie Spierings
Partijvoorzitter

Dit is de advieslijst voor de Europese verkiezingen in 2019

 1. Veld, Sophie in ‘t
 2. Boucke, Raoul
 3. Rafaela, Samira
 4. Klos, Felix
 5. Nederstigt, John
 6. Vijver, Emily van de
 7. Warmerdam, Sjoerd
 8. García Hermida-van der Walle, Raquel
 9. Caarls, Susanne
 10. Winkel, Bastiaan
 11. Pannebakker, Anita
 12. Dijk, Vic van
 13. Admiraal, Andor
 14. Braam, Rita
 15. Laurijssens van Engelenhoven, Emma
 16. Boon, Franklin
 17. Wijngaarden, Eva van
 18. Zenthofer, Andreas
 19. Stevens, Stef
 20. Stralen, Conny van
 21. Ham, Fons van der
 22. Heer, Thierry de
 23. Boogerd, Johanna

Lijstadviescommissie
Sophie in ’t Veld
Anne-Marie Spierings
Robert Strijk
Anna Sophia Posthumus
Tom de Bruijn

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48