Woningbouw in de zesde versnelling

D66 wil de woningbouw versnellen. We moeten in onze provincie hard aan de slag om voldoende sociale huurwoningen te kunnen realiseren. Wij hebben ons hier al langer voor ingezet en blijven dit ook doen.

Achtergrond van de subsidieregeling

De provincie Zuid-Holland heeft een subsidieregeling voor grote bouwprojecten in de regio die moeite hebben om de financiering rond te krijgen. Deze grote bouwprojecten kunnen via de provincie subsidie krijgen om ervoor te zorgen dat er alsnog gebouwd kan worden. Deze regeling blijkt enorm populair; tot nu geldt dat elke keer wanneer de regeling wordt opengesteld, binnen enkele dagen de subsidiepot weer leeg was. Dit laat maar zien hoe hoog de vraag is naar dit soort stimulansen om woningbouwprojecten te realiseren.

Hetzelfde dreigt nu weer te gebeuren, de subsidiepot voor het versnellen van de woningbouw is bijna op. Daarom komt de fractie in actie. “We staan voor een enorme woonopgave, we moeten ervoor zorgen dat wachters geen zittenblijvers worden.” Zegt Vinesh Lalta, die een amendement op de begroting heeft ingediend voor meer geld in de subsidiepot.

In de zesde versnelling voor de woningbouw

Wij willen aan de slag, en samen kunnen we echt veel bereiken. Als de provincie samenwerkt met gemeenten kunnen mooie projecten worden gerealiseerd die de woningnood aanpakken. Daarom hebben wij al eerder met succes met amendementen opgeroepen tot het aanvullen van de subsidieregeling. En dat doen we weer, om meer woningen te kunnen realiseren voor iedereen die in Zuid-Holland moet wachten op een thuis. Zodat een thuiswonend kind eindelijk zijn vleugels kan uitslaan, een oudere kan doorverhuizen naar een geschiktere woning en gezinnen ook weer een kans krijgen op een goed thuis.