Tobias Grond

Beeld: D66 ZH

Tobias Grond is Fractievertegenwoordiger van D66 Zuid-Holland.

  • 30 jaar
  • Lelystad
  • Rijswijk
  • Hij/hem

“Ik geloof in een betere wereld, die met genoeg wil en doorzettingsvermogen bereikbaar is. Als fractievertegenwoordiger voor D66 in de Provinciale Staten heb ik de kans om bij te dragen om onze mooie provincie toekomstbestendig te maken.”

Lievelingsplek in de provincie (en waarom?)

Mijn hardlooprondje loopt langs de Vliet en de Vogelplas bij Leidschendam. Dat is een van de idyllische stukjes in onze provincie waar het niet lastig is om in te denken hoe een paar eeuwen terug trekschuiten en paardenkarren zich door de polder verplaatsten om handel te drijven. Dat is een type landschap die – zeker zo dicht bij de grote steden – onder druk staan en toch behouden moet blijven.

Waarom ben je D66’er?

Vroeger speelde ik graag met de jongetjes om de hoek. Maar hun moeder vond dat nooit goed. Ik snapte niet waarom, tot 10 jaar terug. Via via hoorde ik dat wij niet het ‘goede’ geloof hadden, en dus mocht er geen contact zijn. Ik viel van mijn stoel: zonder het te beseffen ben ik jarenlang onderdeel geweest van segregatie. Als klein jongetje, en in mijn eigen straat nota bene. Daar gaat het mis. De opgave waar we nu voor staan – Nederland klimaat- en energieneutraal maken – kunnen we enkel realiseren als we het samen doen. D66 is voor mij de partij die staat voor die opgave, én bereid is om samen te werken om te zorgen dat we die opgave echt voor elkaar gaan boxen.

Wat doe je het liefst op een vrije dag?

Een rondje hardlopen, klussen in huis of mensen de zeilboot in helpen op de zeilschool waar ik inmiddels 14 jaar vrijwilliger ben.