Evita Rozenberg

Evita Rozenberg - Beeld: Doris van Meggelen

Evita Rozenberg is Statenlid namens D66 in de provincie Zuid-Holland.

  • 29 jaar
  • Rotterdam
  • Den Haag
  • Zij/haar

Door mijn werk ben ik in aanraking gekomen met de verschrikkelijke gevolgen van klimaatverandering in het buitenland. Van hongersnoden, bosbranden tot aan ernstige overstromingen. Ook in Nederland krijgen we steeds vaker te maken met langdurende droogte, overstromingen en een stijgende zeespiegel. Als Statenlid zet ik mij in om Zuid-Holland weerbaarder voor de gevolgen van klimaatverandering voor de toekomstige generaties. Zodat ook zij aan Zuid-Holland een gezonde en veilige woonomgeving hebben.

Wat is je favoriete plek in de provincie?

Ik ben dol op de kustlijn, de zee en de stranden van Zuid-Holland. Van Noordwijk, Scheveningen tot aan Hoek van Holland en Oostvoorne.

Waarom ben jij D66’er?

Ik voel mij thuis bij D66. Net als D66 geloof in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft. Ik wil mijn ogen niet sluiten voor problemen in onze maatschappij en van uitdagingen – zoals woningnood, groeiende kansenongelijkheid, stikstofcrisis en de gevolgen van klimaatverandering, kansen maken. Ik wil iedereen vrijlaten, en niemand laten vallen.

Wat doe jij het liefst op een vrije dag?

In mijn vrije tijd ben ik liefst met mijn familie in Rotterdam, aan het kitesurfen bij de Zandmotor of te vinden in het Haagse Bos.

Wat is jouw ‘geheime’ talent?

‘‘Kameleon-effect’’. Voor mijn werk heb ik veel in het buitenland gewoond en gereisd. Van de oerwouden in Oeganda tot aan de urban jungle van New York, ik voel me overal snel op mijn gemak, ik maak de taal en cultuur mij graag eigen, en weet me op die manier goed aan de omgeving aan te passen.