Werkbezoek Honselersdijk met D66 Westland en D66 Den Haag

Vinesh Lalta en Ria Oosterop zijn samen met de D66 fracties van Den Haag en Westland op bezoek geweest bij een bijzonder project voor internationale medewerkers in Honselersdijk. Hier staat een wooncomplex met 119 tijdelijke woonunits voor medewerkers die met name in de glastuinbouw werken in de regio.

Prefab woningen

De woningen zijn er in verschillende formaten. Meestal voor 2 of 3 personen, met allemaal een eigen slaapkamer. De woningen worden prefab gebouwd. Dit wil zeggen dat de woningen in een fabriek zo veel mogelijk worden afgemaakt. Hier wordt een woning bijvoorbeeld voorzien van een keuken en badkamer. Op locatie wordt de afwerking gedaan, waar de woningen volledig gemeubileerd worden opgeleverd.

Huisvesting van internationale medewerkers

Het project is uitgevoerd door Homeflex. Naast het verzorgen van de bouw beheren ze het pand ook met een beheerder die snel technische problemen kan oplossen in het complex. De fracties hebben een rondleiding door het complex gehad en vervolgens een presentatie door Homeflex. Hier is er gesproken over de huisvesting van de internationale medewerkers in het Westland, maar ook op andere plekken in Zuid-Holland, zoals Den Haag.

Internationale medewerkers beschermen

Na de presentatie van Homeflex zijn de fracties met elkaar in gesprek gegaan over eventuele nieuwe locaties die geschikt zijn voor dit soort projecten en hoe deze het beste beheerd kunnen worden. Daarnaast is er gesproken over de manier waarop deze groep medewerkers het beste beschermd kan worden op het moment dat ze hun werk verliezen.