Voorwoord fractievoorzitter september

Vandaag mijn eerste nieuwsbrief als lijsttrekker én fractievoorzitter van D66 Zuid-Holland. Sinds kort heb ik de rol van Ria over mogen dragen en ben ik jullie nieuwe fractievoorzitter in de Provinciale Staten. Het reces is voorbij, dus tijd om weer aan de slag te gaan voor onze provincie.

Niet stilgezeten in het reces

In de zomer hebben het bestuur, de verkiezingsprogrammacommissie en de fractie niet stilgezeten. Zo is het bestuur volop bezig met de kandidatenlijst voor de provinciale statenverkiezingen. We zoeken nog meer kandidaten! Dus wil jij een bijdrage leveren aan een schoner, duurzamer en inclusiever Zuid-Holland?

Meld je dan aan als kandidaat via MijnD66.nl via onderstaande knop!

Verkiezingsprogramma is bijna af

Verder is de verkiezingsprogrammacommissie druk bezig geweest met de laatste stukken te schrijven voor ons nieuwe verkiezingsprogramma. Met veel vrijwilligers is hard gewerkt om dit programma zo goed mogelijk te maken, door met verschillende expertgroepen te spreken en langs verschillende afdelingen in de provincie te gaan om input op te halen.

Problemen bij Qbuzz

De fractie heeft in het reces gezien dat er problemen zijn opgetreden bij de vervoerder Qbuzz en heeft een verzoek gedaan om hier een debat met elkaar over te voeren. Voor D66 is het immers belangrijk dat er in onze provincie goed openbaar vervoer is als alternatief voor de auto.

Koloniaal- en slavernijverleden in de provincie

Vorige week tijdens de eerste commissievergadering BMM hebben we gesproken over het koloniaal- en slavernijverleden op initiatief van onze Vinesh Lalta. We hebben hier met de hele Statencommissie een mooie en waardige discussie gevoerd over de invulling van taak van de provincie hierin. Uiteindelijk hebben we met toezeggingen van de gedeputeerde veel voor elkaar weten te krijgen zoals het uitvoeren van een onderzoek naar de rol die de provincie heeft gespeelt en hoe we racisme en ongelijkheid in onze provincie beter kunnen aanpakken.