Vacatures Regiobestuur

We zoeken in het regiobestuur van D66 Zuid-Holland versterking in de vorm van twee nieuwe algemeen bestuursleden. Benieuwd naar deze vacatures en de rol van het regiobestuur binnen D66? Op deze pagina vertellen we meer over de posities en het tijdspad.

Het bestuur van D66 Zuid-Holland heeft door het (aanstaande) vertrek van twee bestuursleden twee vacante posities, allebei de functie van algemeen bestuurslid. Bij deze twee posities horen twee portefeuilles: Activiteiten & GR 2026 en Campagne & Communicatie. Alle leden van D66 Zuid-Holland kunnen zich tot 12 april kandidaat stellen waarna er een digitale stemming via MijnD66 zal worden gehouden. 

Regiobestuur?

Het regiobestuur van D66 Zuid-Holland organiseert de dagelijkse gang van zaken voor D66 binnen de provincie Zuid-Holland. Dit vertaalt zich voornamelijk in het ondersteunen van lokale afdelingen, de statefractie en de regionale commissies. Het regiobestuur vergadert op regelmatige basis en organiseert bijeenkomsten voor leden en niet-leden. Daarnaast organiseren ze de verkiezingen van Provinciale Staten en ondersteunen ze de overige campagnes. 

D66 Zuid-Holland is de grootse regio binnen D66 en telt zo’n 7.000 leden. De afgelopen jaren hebben we in Zuid-Holland gebouwd aan een stevige vereniging met verschillende commissies, vertrouwenspersonen en leden die de mouwen willen opstropen zowel voor de politiek in de staten als de vereniging in de provincie. Het regiobestuur kenmerkt zich door bestuursleden die enthousiasmeren, faciliteren en gezamenlijk zorgen voor positieve verenigingscultuur.

De rol van het regiobestuurslid is onbezoldigd en vooral organisatorisch en strategisch van aard en niet een van veel politiek debat. De bijeenkomsten vinden in de basis in de avonden en weekenden plaats. Gemiddeld besteedt een regiobestuurslid 4 uur per week aan het bestuurswerk en bijbehorende activiteiten. Na het aanstaande vertrek bestaat het regiobestuur van D66 Zuid-Holland uit vier mannen uit Den-Haag en regio Leiden eo. Er wordt nadrukkelijk gestreefd naar een meer diverse samenstelling die past bij onze vereniging.

Beeld: Jeroen Mooijman

Kandideren?

Benieuwd naar de precieze invulling van de twee vacante posities? Hiervoor zijn twee profielschetsen opgesteld. Deze vind je hier voor de portefeuille Campagne & Communicatie en hier voor de portefeuille Activiteiten & GR2026. Er is daarbuiten de vrijheid om het bestuurslidmaatschap naar eigen wens (weliswaar in afstemming met collega-bestuurders) in te vullen.

De vacatures staan open tot 12 april 20.00u (zie onderstaand tijdspad voor de overige data). Kandideren is mogelijk via MijnD66. Wanneer je vragen hebt over de functie en het bestuur in het algemeen, neem dan contact op met het Regiobestuur (Lodi van Brussel). Wanneer je vragen hebt over de verkiezingsprocedure, neem dan contact op met de regionale verkiezingscommissie via [email protected].

Tijdspad:

  • Vrijdag 29 maart kandidaatstelling open
  • Vrijdag 26 april 20.00u kandidaatstelling dicht
  • 3 mei acceptatie door RVC en optioneel: kandidaten op gesprek bij talentencommissie
  • Maandag 6 mei opening stemming (digitaal) (ovb)
  • Maandag 20 mei sluiting stemming (ovb)
ARV december 2022

Beeld: Eigen foto | ARV in december 2022