Vacature voorzitter regiobestuur

Het regiobestuur van D66 Zuid-Holland is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Benieuwd naar deze vacature en de rol van het regiobestuur binnen D66? Op deze pagina vertellen we meer over de positie en het tijdpad.

Het regiobestuur van D66 Zuid-Holland is onlangs aangesterkt met twee nieuwe bestuursleden en zoekt nu als volwaardig bestuur naar een nieuwe voorzitter. Alle leden van D66 Zuid-Holland kunnen zich kandidaat stellen waarna er een digitale stemming via MijnD66 zal worden gehouden. Houd voor de precieze tijdsplanning deze pagina in de gaten.

Regiobestuur?

Het regiobestuur van D66 Zuid-Holland organiseert de dagelijkse gang van zaken voor D66 binnen de provincie Zuid-Holland. Dit vertaalt zich voornamelijk in het ondersteunen van lokale afdelingen, de statefractie en de regionale commissies. Het regiobestuur vergadert op regelmatige basis en organiseert bijeenkomsten voor leden en niet-leden. Daarnaast organiseren ze de verkiezingen van Provinciale Staten en ondersteunen ze de overige campagnes. 

D66 Zuid-Holland is de grootse regio binnen D66 en telt zo’n 7.000 leden. De afgelopen jaren hebben we in Zuid-Holland gebouwd aan een stevige vereniging met verschillende commissies, vertrouwenspersonen en leden die de mouwen willen opstropen zowel voor de politiek in de staten als de vereniging in de provincie. Het regiobestuur kenmerkt zich door bestuursleden die enthousiasmeren, faciliteren en gezamenlijk zorgen voor positieve verenigingscultuur.

De rol van het regiobestuurslid is onbezoldigd en vooral organisatorisch en strategisch van aard en niet een van veel politiek debat. De bijeenkomsten vinden in de basis in de avonden en weekenden plaats. Gemiddeld besteedt een regiobestuurslid 4 uur per week aan het bestuurswerk en bijbehorende activiteiten. Er wordt nadrukkelijk gestreefd naar een meer diverse samenstelling die past bij onze vereniging.

Benieuwd naar de precieze invulling van deze rol? Hiervoor is een profielschets opgesteld. Als voorzitter leid je de vergaderingen van het regiobestuur en de afdeling. Je bevindt je graag en vaak onder de leden, weet daardoor wat er speelt in de regio en bent een natuurlijke netwerker. Als voorzitter ben je alert op het bewaken van een prettige sfeer binnen bestuur en de afdeling en zorg je ervoor dat er reflectiegesprekken worden gevoerd met de fractie. Ook coördineer je samen met het bestuur deelname aan de Provinciale Statenverkiezingen.

Je bent als voorzitter het gezicht van regio en je zorgt dat zowel leden als externen de vereniging laagdrempelig kunnen benaderen. Ook weet je leden, fractie en bestuur met de juiste commissies of
partijorganen min contact te brengen, zodat het verenigingsleven in jouw regio een impuls krijgt. Zo speel je een belangrijke rol richting vertrouwenspersonen, Landelijk Bestuur het Landelijk Bureau en afdelingsvoorzitters.

Kandideren?

Wanneer je vragen hebt over de functie en het bestuur in het algemeen, neem dan contact op met het Regiobestuur. Wanneer je vragen hebt over de verkiezingsprocedure, neem dan contact op met de regionale verkiezingscommissie via [email protected].

Tijdpad

  • Kandidaatstelling open: maandag 8 juli, 10:00
  • Kandidaatstelling dicht: woensdag 14 augustus, 20:00
  • Acceptatie door RVC: vrijdag 16 augustus
  • Gesprekken met talentencommissie: mid-eind augustus
  • Stemming open: vrijdag 30 augustus, 10:00
  • Stemming gesloten: vrijdag 13 september, 20:00
  • Bekendmaking: maandag 16 september