Evaluatie PS2023

Benieuwd naar de interne evaluatie van alle activiteiten, processen, besluiten en deadlines voorafgaand, tijdens en na de verkiezingen van de Provinciale Staten in Zuid-Holland 2023?

Beste D66 leden van de regio Zuid Holland,
 
Op 13 april 2023 heeft de regiovergadering van D66 Zuid-Holland de opdracht gegeven een Verkiezingsevaluatiecommissie (VEC) in te stellen. Het instellingsbesluit zoals voorgelegd aan de leden is hier te vinden. Kort samengevat is in het besluit opgenomen dat er een VEC wordt ingesteld die alle activiteiten, processen, besluiten en deadlines die voorafgaand, tijdens en na de verkiezingen van de Provinciale Staten in Zuid-Holland 2023 hebben plaatsgevonden, evalueert. Na instelling van deze commissie heeft de VEC vanaf april tot en met oktober deze evaluatie uitgevoerd. De commissie bestond uit Fleur van der Schalk, Bas Wallage en Anita Vink. Vanuit het bestuur was er procedurele ondersteuning van Siert van Kemenade.  
 
De evaluatie is nadrukkelijk gericht op lessen leren van nu, en verbetervoorstellen doen voor de toekomst. Hoofdvraag daarbij was welke lessen en verbeterpunten voor toekomstige verkiezingen er opgesteld kunnen worden. De betreffende hoofdstukken in het rapport zijn vooraf naar betrokkenen gestuurd om feitelijke onjuistheden aan te kunnen geven. Tijdens het evaluatieproces is waar mogelijk gebruik gemaakt van het document Handreiking Evaluatie Verkiezingen van het Landelijk Bureau.
 
Het resultaat van de evaluatie is bij dit bericht gevoegd (klik hier). Op de volgende regiovergadering, door het regiobestuur te plannen, zal er de gelegenheid zijn tot het stellen van vragen aan de VEC.

Met vriendelijke groet,
Anita Vink
Voorzitter evaluatiecommissie