Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 8 december 2018

Programma Europese verkiezingen 2019: De toekomst is Europa

Programma Europese verkiezingen 2019: De toekomst is Europa

De verkiezingsprogrammacommissie van D66 presenteert, in een reeks van drie bijeenkomsten, het conceptverkiezingsprogramma aan geïnteresseerde leden. Op zaterdag 8 december, zondag 9 december en donderdag 13 december wordt het programma in achtereenvolgens in Den Haag, Zwolle en Eindhoven gepresenteerd.

De toekomst is Europa

D66 ziet Europa als de toekomst. Na jaren van diepe crisis en een pijnlijke Brexit blijken de fundamenten van de Europese Unie stevig te zijn. Dat is een hoopgevende constatering, want hoewel het economisch tij meezit, zijn de uitdagingen er niet kleiner op geworden. Geopolitieke spanningen en de aanpak van klimaatveranderingen gaan Nederland de pet te boven. Daar is Europa van essentieel belang. De toekomst van Nederland ligt in Europa.

Hoe we die toekomst willen vormgeven komt tot uiting in ons verkiezingsprogramma. Het conceptprogramma van de programmacommissie is in nauwe samenwerking met de Europese delegatie tot stand gekomen en zal ook deze verkiezingen het enige echt uitgesproken pro-Europese programma zijn. D66 wil bijdragen aan de opkomende stroming van pro-Europese progressieve partijen die vooruit willen met het continent, staan voor de waarden waar de EU op gestoeld is en weerstand bieden aan een luidruchtig front van nationalistische partijen.

Sophie in ‘t Veld, lijsttrekker voor D66 in de Europese Verkiezingen: “Er laait een grote waardenstrijd op in Europa. Van mensen die minder rechtsstaat, minder inspraak voor vrouwen en minderheden willen. Daar moet iets tegenover staan. Geen partijen die meehuilen met de wolven in het bos, maar partijen die dit soort geluiden weerspreken.”

Lees het verkiezingsprogramma ‘In Europa maken we de toekomst’.

Thema

Kiezen vóór Europa

Europese integratie is een waarborg voor vrede, veiligheid en welvaart. In een wereld met opkomende grootmachten en uitdagingen die landsgrenzen overschrijden is het cruciaal dat Europa samenwerkt. D66 ziet de economische crisis als een uitdaging om - net als in Nederland - ook in Europa te hervormen.

Lees meer

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48