Op naar een bruisende Sluiswachterskade

Het oude sluiswachtershuis bevindt zich in een omgeving met veel kansen: de Sluiswachterskade. In dit gebied ontwikkelt het Zuid-Willemspark zich. Het wordt een aantrekkelijke en levendige plek aan het water, waar reuring kan ontstaan en die meerwaarde biedt voor de buurt. D66 is verheugd dat er een kleinschalige stadscamping komt.

De Sluiswachterskade ligt vlakbij en onder de Lambooijbrug, aan de zijde van de Van Veldekekade. Initiatiefnemers met creatieve ideeën konden zich melden bij de gemeente. Inschrijversduo Wouter de Mol en Derek van Tilburg kwamen met de beste inschrijving: een kleinschalige stadscamping met pluk- en moestuin en een ontmoetingsplek (theetuin of stadsstrand) met daghoreca.

Wethouder Mike van der Geld: “In het najaar ontvingen we meer dan 40 belangstellenden tijdens twee kijkdagen. Vervolgens dienden maar liefst 8 initiatiefnemers een voorstel in. Dat is echt een mooi aantal! Zeker, omdat een inschrijving flink wat werk vraagt van de indieners ervan. Voor de beoordelingscommissie viel er daardoor wel echt iets te kiezen. Ik kijk dan ook vol verwachting uit naar de opening van deze nieuwe plek voor het Zuid-Willemspark, voor de buurt én voor ‘s-Hertogenbosch.”

Bekijk voor meer informatie het filmpje dat Dtv Nieuws in het najaar van 2021 opnam met Mike, bekijk de projectenpagina of lees het nieuwsbericht van de gemeente.