Nieuw Theater aan de Parade gaat de laatste fase in

Er wordt op dit moment door de gemeente ‘s-Hertogenbosch, het theater en de andere partners hard gewerkt aan het nieuwe Theater aan de Parade dat in het theaterseizoen 2023-2024 de deuren opent. D66 is blij dat er zo voortvarend doorgebouwd wordt aan dit culturele vlaggenschip.

Na jaren van voorbereiding krijgt het nieuwe Theater aan de Parade nu echt vorm. Begin deze maand werd de hijskraan afgebroken en gaat de bouw van het nieuwe theater zijn laatste fase in.
Het nieuwe theater draagt bij aan de verdere ontwikkeling van ’s-Hertogenbosch als Cultuurstad van het Zuiden. In het gebouw komen twee multifunctionele zalen. Elk met een eigen sfeer en een eigen programmering. Alle ruimtes zijn verbonden door ruime foyers. Met veel daglicht en zicht op de Parade. Het theater is straks een verlengstuk van de Parade.

Het gebouw past goed binnen de omgeving van de Parade. In het gebouw zijn veel slimme en duurzame oplossingen verwerkt. Zoals hergebruik van delen van de constructie en van materialen. De zalen zijn multifunctioneel te gebruiken. Er komen extra ruimtes, die flexibel in de programmering kunnen worden gebruikt. De kelder staat in verbinding met de foyer, waardoor deze verdieping echt onderdeel is van het gebouw.

In het nieuwe theater kan breder en flexibeler geprogrammeerd worden. En is er ruimte voor ontmoeting. Het gebouw is meer dan alleen een theater. Het is dé plek waar je naar toe gaat om te ontspannen. Een plek waar je je meteen thuis voelt.

Wethouder Mike van der Geld: “De Parade is één van de mooiste pleinen van Nederland. Je kunt vanuit het theater goed zien wat er op de Parade gebeurt, en van buiten kun je goed zien wat er binnen allemaal gebeurt. We benutten de uniekheid van de omgeving optimaal.”

Lees meer over het nieuwe theater in dit bericht van het Brabants Dagblad en dit bericht van Dtv.