Programma Europese verkiezingen 2019:
De toekomst is Europa

De verkiezingsprogrammacommissie van D66 presenteert, in een reeks van drie bijeenkomsten, het conceptverkiezingsprogramma aan geïnteresseerde leden. Op zaterdag 8 december, zondag 9 december en donderdag 13 december wordt het programma in achtereenvolgens in Den Haag, Zwolle en Eindhoven gepresenteerd.

D66 ziet Europa als de toekomst. Na jaren van diepe crisis en een pijnlijke Brexit blijken de fundamenten van de Europese Unie stevig te zijn. Dat is een hoopgevende constatering, want hoewel het economisch tij meezit, zijn de uitdagingen er niet kleiner op geworden. Geopolitieke spanningen en de aanpak van klimaatveranderingen gaan Nederland de pet te boven. Daar is Europa van essentieel belang. De toekomst van Nederland ligt in Europa.

Hoe we die toekomst willen vormgeven komt tot uiting in ons verkiezingsprogramma. Het conceptprogramma van de programmacommissie is in nauwe samenwerking met de Europese delegatie tot stand gekomen en zal ook deze verkiezingen het enige echt uitgesproken pro-Europese programma zijn. D66 wil bijdragen aan de opkomende stroming van pro-Europese progressieve partijen die vooruit willen met het continent, staan voor de waarden waar de EU op gestoeld is en weerstand bieden aan een luidruchtig front van nationalistische partijen.

Sophie in ‘t Veld, lijsttrekker voor D66 in de Europese Verkiezingen: “Er laait een grote waardenstrijd op in Europa. Van mensen die minder rechtsstaat, minder inspraak voor vrouwen en minderheden willen. Daar moet iets tegenover staan. Geen partijen die meehuilen met de wolven in het bos, maar partijen die dit soort geluiden weerspreken.”