Dank voor jullie steun en betrokkenheid

Sigrid Kaag - Oud-partijleider Sigrid Kaag in gesprek. Beeld: D66

Vele leden van D66 ondertekenden deze week een brief gericht aan D66-leider Sigrid Kaag over de zorgen die zij hebben voor het land. Hieronder lees je de reactie die Kaag aan de leden heeft gemaild.

Partijgenoten,

Gisteren ontving ik een door velen van jullie ondertekende brief. Ik wil jullie daar hartelijk voor danken. De zorgen over het land deel en herken ik, de steun is meer dan welkom.

Het gehele kabinet draagt een grote verantwoordelijkheid. We zijn het mensen verplicht de afspraken die partijen hebben gemaakt na de verkiezingen uit te voeren. We zijn het verplicht aan de uitgewoonde natuur, aan toekomstige generaties, aan de vele mensen die zoeken naar een huis, aan mensen die hun rekeningen niet meer kunnen betalen, aan de vluchtelingen die hier zoeken naar humane bescherming.

Iedere dag heb ik de kans en het voorrecht te werken aan oplossingen in het landsbelang. Ik realiseer me ook dat we het niet voor iedereen altijd goed kunnen doen. Daarvoor zijn de problemen te groot. Een rechte rug betekent ook moeilijke besluiten moeten nemen die voor mensen niet altijd fijn zijn. Juist dan en juist daarom is jullie steun en betrokkenheid nu van grote waarde.