Reactie D66 Zuid-Holland op stikstofnieuws kabinet: “we moeten nú aan de slag”

Vandaag presenteerde het kabinet haar plannen om de stikstofuitstoot in 2030 te halveren. Het kabinet werkt aan een wet waarmee de stikstofreductie in 2030 gehalveerd moet zijn.

Voor D66 lijsttrekker in Zuid-Holland Laura Neijenhuis kan die wet niet snel genoeg komen:

“We staan voor grote uitdagingen. Onze natuur raakt dramatisch beschadigd en de bouw valt stil. Ondertussen zijn veel boeren onzeker over de toekomst van hun bedrijf. Zij tasten al veel te lang in het duister. Na jaren stilstand, komt het er nu echt op aan”.

Laura Neijenhuis – Lijsttrekker

Snel aan de slag

Vandaag zet het kabinet een belangrijke volgende stap om de stikstofcrisis aan te pakken. D66 wil snel aan de slag. Het vraagt volgens de partij om een enorme omslag in de intensieve veehouderij en aanpassingen in de industrie en het verkeer. De natuur moet opgeknapt worden. Laura Neijenhuis: “Die uitdaging moeten we samen oppakken, met onze schouders eronder. Politici in de Provinciale Staten zijn nu écht aan zet. Toch zijn er nu al partijen zoals BBB, JA21 en de PVV die de stikstofplannen naast zich neerleggen, het probleem ontkennen en oplossingen voor zich uitschuiven. Zelfs landelijke coalitiepartners CDA en VVD plaatsen in onze provincie vraagtekens bij 2030 als doel voor het halveren van de stikstof. Voor D66 is dat écht geen optie”. In maart draait het om de keuze tussen stilstand en vooruitgang. We moeten nu aan de slag om onze provincie op gang te houden