Riem Abdel Wahed

Riem Abdel Wahed - Beeld: Marcel Verheggen

Riem staat als vijfde op de lijst van D66 Noordwijk. Zij is 26 jaar oud, werd geboren in Sassenheim en woont sinds haar twaalfde in Noordwijk. Haar ouders komen uit Egypte waar zij nog regelmatig haar familie bezoekt en gaat duiken in de Rode Zee, een van haar hobby’s. Een van haar favoriete plekken in Noordwijk is het Duinpark waar zij is opgegroeid en nog steeds in de buurt woont. Een gezellige en rustige wijk dicht bij het strand en de duinen.

  • 29 jaar
  • Sassenheim
  • Noordwijk
  • Zij/haar

Riem heeft een achtergrond in Gezondheidswetenschappen & Beleid en Politiek. Gedurende haar bachelor ontdekte zij dat diverse problemen raakvlakken hebben met verschillende disciplines. Na haar studie is zij als adviseur aan de slag gegaan bij Lysias Advies. Daar werkt zij aan projecten in het publieke domein.

Waarom lid van D66

Riem is lid geworden van D66 omdat ze verschil wil maken in de maatschappij en bij wil dragen aan actuele vraagstukken. “Ik wil mijn opgedane kennis en competenties inzetten en verder groeien en leren op een plek die goed bij mij past.”

Kansen voor de gemeente

Als raadslid wil Riem zich inzetten voor een gezonder en duurzamer Noordwijk en daar de jeugd actief bij betrekken. Ze wil meer aandacht voor beweging en gezonde voeding en samenwerken met ouders en (sport)docenten.

Riem vindt dat je vraagstukken vanuit verschillende perspectieven moet bekijken en beschouwt dat als haar kracht. “Alleen zo kunnen we samen recht doen aan de complexiteit van vraagstukken en een bijdrage leveren aan onze samenleving.”

“Samenwerking door elkaars ‘taal’ te begrijpen en rekening te houden met elkaars belangen, is mijn vertrekpunt.”

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • actief betrekken van de jeugd
  • meer aandacht voor beweging en gezonde voeding
  • samenwerken met ouders en (sport)docenten