Evelien Leeffers

Beeld: Marcel Verheggen

Evelien is de nummer 3 op de kieslijst. Zij is opgegroeid in Brielle en woont sinds vier jaar in Noordwijk. Zij kwam voor twee liefdes naar Noordwijk, haar echtgenoot en de zee. Als het even kan ligt ze in zee om te golfsurfen en als dat niet kan maakt ze graag lange wandelingen.

  • 28 jaar
  • Noordwijk
  • Zij/haar

“Ik kan echt genieten van de mooie natuur die Noordwijk te bieden heeft, zowel het strand als de duinen en bossen. Het voelt echt alsof ik elke dag het voorrecht heb om op vakantie te zijn in mijn eigen dorp. Laten we dat zo houden en verbeteren. “

Evelien is werkzaam bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en heeft een bachelor in Internationale Ontwikkelingsstudies aan de Wageningen University, met een minor in Politieke Economie en Internationale onderhandelingen aan de Universiteit van Bern. Daarnaast heeft zij master aan de Universiteit van Leiden in International Organisation (Politieke Wetenschappen).

Haar favoriete plek is de top van het Houwaarderduin, nabij de Duindamseslag. Niet alleen vanwege de wandeling of fietstocht ernaartoe en het prachtige uitzicht op de omgeving. Dit is ook de plek waar Evelien door haar toenmalige vriend ten huwelijk werd gevraagd.

Evelien Leeffers op het strand

Evelien Leeffers - Evelien op haar favoriete plek: het strand. Beeld: eigen foto

Evelien is lid geworden van D66 omdat de partij leiding durft te nemen en ambitie toont. Dat past bij de keuzes die we moeten maken voor de volgende generatie. Deze ambities gecombineerd met een realistische kijk herkent zij in het team van D66 Noordwijk.

Als raadslid wil Evelien zich inzetten voor klimaat, natuur en energie. Dit doet zij nu ook al als commissielid namens D66. “Daarbij vind ik het belangrijk dat we ook staan voor klimaatrechtvaardigheid, verduurzaming moet voor iedereen haalbaar zijn, niet alleen voor mensen met een hoger inkomen.”

“Laat iedereen meepraten, meedenken en ook vooral meeprofiteren van een duurzame gemeente.”

Evelien stelt zichzelf verkiesbaar omdat zij het belangrijk vindt dat ook de jongere generatie meedenkt en betrokken is bij beslissingen die gaan over onze toekomst. “Een vernieuwende blik, gericht op de toekomst, dat is wat ik wil bijdragen aan de Gemeente Noordwijk!”

• Ambitie durven tonen voor klimaat, natuur en energie

• Jongere generatie betrekken bij keuzes voor de toekomst

• Snellere OV verbindingen