In memoriam: Stef Stevens

Beeld: D66 Helmond

Deze week heeft Helmond afscheid moeten nemen van ons D66 raadslid Stef Stevens. Stef was al enige tijd ziek, maar toch is het heel snel gegaan. Met zijn overlijden is een zeer betrokken en enthousiast raadslid verloren gegaan.

Vanaf 2014 was Stef Stevens lid van de gemeenteraad van Helmond. Sinds 2018 was hij tevens leider van de raadsfractie van D66.

Stef was in de gemeenteraad woordvoerder voor o.a. openbare orde en veiligheid, financiën, economische zaken en bestuur en ondersteuning. In deze rol heeft zich vooral hard gemaakt voor een goed financieel beleid van de gemeente, een gezond ondernemersklimaat en een veilige stad. Stef noemde het zijn belangrijkste drijfveer het voorkomen van financiële blunders met gemeenschapsgeld: dat Helmond een onderwerp zouden worden in de programma’s “dat kannie waar zijn”of “van onze centen”! Daaraan ontleende hij ook de eretitel “waakhond van de raad”. Stef was daarnaast ook voorstander van een 2e coffeeshop in de stad en deelname aan het landelijk wietexperiment! In het dagelijks leven was Stef werkzaam als ondernemer in zijn bedrijf Stevens Assurantiën en Bedrijfsadvies. Daarnaast was hij ook bekend en geliefd in zijn mooie wijk Brandevoort, als trainer van een jeugd voetbalelftal van SV Brandevoort en als bestuurslid van de Vereniging van Eigenaren blok 19.

Voor D66 Helmond was Stef de drijvende kracht achter de fractie. Hij vond het belangrijk om iedereen in zijn of haar kracht te zetten. In december 2021 kreeg hij gezondheidsproblemen als gevolg van galwegkanker. In januari 2022 onderging hij een operatie die succesvol verliep heeft Stef de politieke draad weer opgepakt, zowel tijdens de verkiezingscampagne als daarna in de gemeenteraad. Helaas was dit slechts van korte duur. Op 7 februari is hij in het harnas gestorven.

Het verlies voor fractie, wethouder, bestuur en alle leden van D66 Helmond is groot. Wij gaan onze vrolijke noot, optimist en loyale D66’er enorm missen. Onze gedachten en medeleven gaan ook uit naar zijn vrouw Martine en de kinderen die hem veel te vroeg los hebben moeten laten.