Michiel van Geel

Michiel van Geel - Beeld: D66

Geboren en getogen Eindhovenaar, maar inmiddels goed ingeburgerd in het Helmondse. Levensgenieter met een hang naar entertainment, met hobbies als muziek, gaming en moderne bordspellen. Vrije geest met behoefte aan structuur. Ik sta binnen de fractie bekend als dossiervreter en ben in principe overal inzetbaar. Politiek is voor mij een hobby. Niets mooier dan in samenspraak te komen tot nieuwe inzichten of oplossingen en soms moet je voor het debat ook advocaat van de duivel spelen.

  • 47 jaar
  • Eindhoven
  • Helmond

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het centrum. Ik ga regelmatig in het weekend lunchen in de binnenstad en in de zomer kan dat ook op een bankje bij het kasteel of in het havenpark.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Doorpakken bij het herinrichten van de verkeersstructuur zorgt voor ruimte in het centrum en betere gezondheid voor de inwoners. De hoogstedelijke woon-werkmilieus die bij het station gerealiseerd gaan worden kunnen van grote meerwaarde zijn als er zeer bewust mee omgegaan wordt. De bibliotheek die steeds meer ook een kennishub wordt zorgt ook voor kansen om het kennisniveau onder de inwoners te verhogen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Doordrenken van de stad met kennis en cultuur.
  • Lef om grootstedelijk te denken, met behoud van de eigen identiteit.
  • Herinrichten van de wijken tot zelfstandige “dorpen”

Wat betekent D66
voor jou?

D66 is voor mij het eindpunt van een onbewuste zoektocht naar een politiek thuis. Het toekomstgerichte, de focus op het maximaal ondersteunen van het individu in zijn ontwikkeling en de combinatie van pragmatisme en keuzes op basis van feiten is wat mij me bij de partij thuis doet voelen.

Wat is je favoriete
boek (en waarom?)

Isaac Asimov – De totale Robot: Als een van de grondleggers van de science fiction weet hij als geen ander morele dilemma’s te verbinden aan toekomstige ontwikkelingen. Voor iemand die innovatiegericht is zijn zijn boeken zeer prettig om te lezen en deze bundel heeft op mij als kind een flinke impact gehad. Net als Lord of the Rings trouwens, dat ik elke zoveel jaar nog eens uit de kast trek om opnieuw te lezen.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga
je graag daarheen?

Martijn Koning in Het Speelhuis. Ik ben geen grootverbruiker van cultuur, hoe belangrijk ik het ook vind. Cabaret is de grote uitzondering, daar wil ik wel een aantal keer per jaar tijd voor vrijmaken.