Hoe maken we Heiloo beter?

Vier jaar geleden maakte ik op een koude zondag een campagnefilmpje voor D66 voor een dichte
afvalbrengplaats. Ik vroeg me af waarom de gemeente de deuren sluit juist op het moment dat veel
inwoners vrij zijn, De gemeente is er toch voor de inwoners? Zo begon met iets kleins mijn droom
om Heiloo, het dorp waar ik ben opgegroeid, een betere plek te maken.

Hoe maken we Heiloo beter?

Toen ik na de gemeenteraadsverkiezingen commissielid werd voor D66 schreef ik mee aan een motie voor passende woningen voor jong én oud. Ook hielp ik bij het opzetten van de jongerenraad. En al
vind ik dat er nog steeds te weinig kleinere woningen zijn, de motie werd aangenomen en de jongerenraad staat er! Twee resultaten om trots op te zijn.

Waar ik de komende vier jaar aan bij wil dragen is dat politiek dichter bij de inwoners staat. In de gemeenteraad hebben we vaak contact met inwoners die het niet eens zijn met een beslissing. Bijvoorbeeld omdat een bouwplan hun uitzicht verslechtert of omdat ze vinden dat er te weinig parkeerplekken zijn voor de deur.

Starters ook een stem geven

Als politicus wil ik juist opkomen voor de mensen die je minder vaak hoort. Bijvoorbeeld omdat ze geen huis kunnen vinden. Laatst tijdens een bespreking over de Zandzoom werd ik geappt door
Mark, een starter op de woningmarkt. Zijn vroegere huisgenoot woont weer noodgedwongen bij zijn ouders en hijzelf betaalt een huur die hoger is dan menig hypotheek.

Als gemeenteraad zouden we deze verhalen vaker moeten horen. Deze inwoners krijgen geen brief van de gemeente en kunnen niet reageren op een voorstel.
Mark, wij gaan jou en andere woningzoekers een stem geven!