Saskia de Vocht

Beeld: Denise Oerlemans

Met het opkomen van het populisme wilde ik niet meer deel van de zwijgende meerderheid zijn maar een tegengeluid laten horen. De eerste stap hierin was begin 2019 lid worden van D66.

  • 44 jaar
  • Helmond
  • Heiloo

Binnen de fractie in Heiloo wil ik een actieve bijdrage leveren aan een krachtig geluid om de D66-waarden nog steviger neer te zetten. Over onderwerpen klimaat, onderwijs en jeugdzorg wil ik graag meedenken.

Bijvoorbeeld hoe we ervoor zorgen dat iedere jongere die dat nodig heeft de juiste (gespecialiseerde) hulp ontvangt en niet met wachtlijsten te maken krijgt?
Maar ook het stimuleren van de circulaire economie door meer verkoop van regionale producten in winkels en supermarkten in Heiloo. Of het minimaliseren van wegwerpproducten die niet gerecycled kunnen worden en vergroten van aantal inzamelpunten van blikjes en kleine flesjes.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

– Meer woningen voor starters.
– De jeugdzorg voor iedereen bereikbaar houden.
– Eén van de meest duurzame en klimaatadaptieve gemeenten van Nederland worden.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het Maalwater, hardlopend met een weids uitzicht op de duinen ervaar ik iedere keer weer in wat voor prachtige dorp we wonen!

Laatst bezochte culturele evenement?

Taqa theater de Vest, zomer op het plein, straattheater.
Ik bezoek graag voorstellingen met mijn kinderen.

De Amerikaanse prinses van Annejet van der Zijl en Wees onzichtbaar van Murat Isik. Beiden verhalen over zeer veerkrachtige hoofdpersonen die zich niet neerleggen bij hun situatie, maar ieder op geheel eigen wijze de regie over hun leven nemen.

Laat iedereen vrij, maar niemand vallen. D66 is de partij die het meest aansluit bij mijn normen en waarden