Sybren van Dokkum

Beeld: Denise Oerlemans

Ik wil dat je de mogelijkheden krijgt om jezelf te zijn, ongeacht wie je ouders zijn of waar je vandaan komt.

D66 is voor mij de enige liberale partij. Omdat wij vinden dat iedereen gelijke kansen verdient, zonder de vrijheid van anderen in te perken.

  • 33 jaar
  • Alkmaar
  • Heiloo

D66-ers hebben lef en durven verder te kijken dan het electoraal gewin. We staan voor verbinding en transparantie in de politiek, ook in Heiloo. We doen water bij de wijn op het moment dat anderen de deur dicht doen en het conflict opzoeken. Die vrijheid, durf en zorg voor elkaar geeft D66 dagelijks voor mij betekenis.

Deze zomer maakte ik met tien oudere vrijwilligers bankjes voor de tennisvereniging. De hele dag waren we bezig met schuren, schroeven en verven. Met daarna koffie en wat lekkers. Het mooie van de dag was dat uiteindelijk niemand kwam voor het bouwen van de bankjes maar iedereen er was voor het samenzijn. Bij D66 in Heiloo vind ik die club mensen ook.

Herberg-Jan, heerlijk even bijkletsen rond het witte kerkje en soms een koffie to-go en dan het bos in om te wandelen.

Starterswoningen, Verlevendiging, en Duurzaamheid

Heiloo is een prachtig dorp maar vergrijst in rap tempo. Van de gezinnen met kinderen met wie ik in Heiloo ben opgegroeid zijn eigenlijk alleen de ouders nog over. Vrienden zie ik minder omdat ze noodgedwongen naar Heerhugowaard of verder weg verhuizen. Heiloo is zo alleen toegankelijk voor de ouderen die er al lang wonen, mensen die het echt gemaakt hebben of een huis in Amsterdam hebben verkocht. Hierdoor staat de levendigheid onder druk. Door bijvoorbeeld in het centrum de verbouwing te verdichten kunnen we zonder veel extra verkeer de levendigheid in het dorp terugbrengen.

Een voorstelling van cabaretier Lisa Loeb. Niet alleen de slimste mens van vorig jaar, maar ook groot voorvechter van zelfacceptatie, vrouwenrechten en het bespreekbaar maken van mentale problemen. Zij weet mensen op de juiste manier te prikkelen en van zichzelf te houden. Met humor maakt ze op haar manier de wereld een beetje beter. Heel inspirerend!