Theo Smit

Beeld: Denise Oerlemans

Ik wil Heiloo nog leuker en mooier maken. Als een van de weinige ondernemers in de lokale politiek begrijp ik de problemen die ondernemers tegenkomen. Ik kan een bijdrage leveren aan een goede samenwerking tussen ondernemers en gemeente in ons dorp.

  • 65 jaar
  • Beverwijk
  • Heiloo

D66 is liberaal genoeg om sociaal te zijn. Het is belangrijk om vanuit de gemeenteraad vooral op te komen voor de zwakkeren in onze gemeente. We kunnen bijvoorbeeld op grond die de gemeente bezit (tijdelijke) sociale woningen bouwen.

Ik wil ik me als raadslid inzetten om goede fietsverbindingen te realiseren. Onderzoek bijvoorbeeld goed hoe we de Schuine Hondsbosschelaan kunnen promoveren tot een fietsstraat en de spoorwegovergang voor autoverkeer. Denk aan een rode strook in het midden (asfalt of beton) en klinkers aan de zijkant. De auto is dan te gast.
Vanaf de spoorlijn tot het Loo-plein loopt de fietsstraat door; de drempels in de Holleweg vervallen; de kruising over de Heereweg moet veiliger worden. Aan de andere kant kan de fietsstraat doorgetrokken worden naar de Ringweg. Kers op de taart zou een fietstunnel onder het spoor zijn. Hierdoor ontstaat een veilige en comfortabele oost-west verbinding voor fietsers. Naar mijn verwachting gaan meer mensen fietsend door het dorp en wordt de drukte op andere straten verminderd.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

In de Noorderneg het Uilenbosje tegen het Maalwater. Een beetje verloren bosje met prachtig uitzicht en inderdaad uilen en andere vogels.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Als BUCH gemeenten kunnen we een vuist maken tegen het vliegverkeer en de plannen van Schiphol.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Plantsoenen omtoveren in levendige bloemperken
  • Op gemeentegrond (tijdelijke) sociale woningen neerzetten
  • Fietsers nog meer veiligheid en comfort bieden

Wat is je favoriete boek?

Hart van Kennemerland, over het leven en werken in Midden-Kennemerland door de eeuwen heen. Alles over de historie van dit mooie gebied.