Tijdspad Kandidaatstelling Statenverkiezingen

Voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2023 is de afdeling druk bezig met het maken van een fantastisch programma. Naast een goed programma, zoeken we ook sterke kandidaten. Kandideren gaat sinds de vorige verkiezingen volledig via MijnD66. In dit bericht vind je meer informatie over de kandidaatstelling, LAC en belangrijke deadlines.

Tijdspad lijstverkiezing

Ben je geïnteresseerd om op de lijst te staan van D66 Zuid-Holland tijdens de aankomende verkiezingen? Dan kun je hieronder de deadlines vinden van het moment dat de kandidaatstelling open gaat tot aan de deadline van het stemmen. Meer weten over het profiel van een Statenlid? Klik dan op de knop hieronder.

Lijstadviescommissie 

Om tot een lijstadvies te komen is conform het Instellingsbesluit een Lijstadviescommissie (LAC) ingesteld met onderstaande vijf leden. De LAC heeft als doel om een advies aan de leden op te stellen voor de plaatsen 2 tot en met 50 op onze lijst voor komende Provinciale Statenverkiezingen. De LAC legt haar advies voor aan de leden bij interne verkiezingen en bestaat uit:

– Paul Breitbarth (Voorzitter)
– Ivo Weiler
– Laura Neijenhuis (Lijsttrekker)
– Miranda Den Tuinder
– Anouschka Biekman

Vragen?

Heb je vragen over de kandidaatstelling of over de deadlines? Neem dan contact op met de RVC van D66 Zuid-Holland.