Laura Neijenhuis verkozen tot lijsttrekker D66 Zuid-Holland

Laura Neijenhuis is door de leden van D66 Zuid-Holland verkozen tot lijsttrekker voor de komende Provinciale Statenverkiezingen in 2023. Laura zit sinds 2019 in de Provinciale Staten van Zuid-Holland en is sindsdien ook commissievoorzitter van de commissie Bestuur- Maatschappij en Middelen.

De kersverse lijsttrekker heeft zich de afgelopen drie jaar hard ingezet voor meer jongerenparticipatie in de provincie. Het vertrouwen in de democratie daalt en met name jongeren vinden nog maar moeilijk hun weg naar de provincie. En dat terwijl de politiek juist keuzes maakt die veel invloed hebben op jongeren.

Laura is erg blij met de uitslag en kijkt uit naar de campagne. “Ik heb ontzettend veel zin om met energie en enthousiasme de campagne in te gaan en te strijden voor een inclusieve provincie en een duurzame, gezonde en fijne leefomgeving. Dank aan Frans Weerkamp voor de mooie strijd en toffe debatten. Ik hoop dat hij zijn campagne skills de komende tijd voor D66 Zuid-Holland wil blijven inzetten. En aan alle andere D66’ers in Zuid-Holland: meld je als je ook wilt bijdragen aan een mooie campagne! Samen gaan we het doen!”

“Om een betere wereld voor morgen te creëren, moeten we vandaag aan de slag. Daar ga me als lijsttrekker en statenlid voor inzetten.”

Laura Nijenhuis – Lijsttrekker

Het moet behoorlijk anders in de provincie, vindt Laura. Zo wil ze het beleid inclusiever maken door te zorgen voor een lage drempel voor inwoners om te participeren, en een jongerenraad in te stellen. Daarnaast wil de jonge lijsttrekker ook stevige stappen zetten op duurzaamheid. Neijenhuis: “We willen echt werk maken van een schone lucht, bodem en water. En we willen onze natuur beschermen tegen onder andere stikstof en Co2.”

Haar tegenkandidaat Frans Weerkamp feliciteert Laura en blikt terug op een mooie campagne: “Ontzettend veel dank aan iedereen die op mij heeft gestemd. Het was een spannende race met een close call. Aan Laura mijn grote complimenten voor haar inzet en haar campagne en ik feliciteer haar dan ook van harte met het lijsttrekkerschap. Ik kijk terug op een mooie, faire strijd en zie er naar uit met jullie allemaal campagne te voeren voor een goed resultaat bij de verkiezingen volgend jaar. Samen voor een progressief Zuid-Holland, met een sterk D66!”

“Ik kijk terug op een mooie, faire strijd en zie er naar uit met jullie allemaal campagne te voeren voor een goed resultaat bij de verkiezingen volgend jaar. Samen voor een progressief Zuid-Holland, met een sterk D66!”

Frans Weerkamp – Kandidaat lijsttrekker