In Memoriam: Hubert Fermina

1948 – 2022

Vandaag heeft ons het droevige bericht bereikt dat Hubert Femina op 74-jarige leeftijd is overleden. Hubert heeft veel gedaan binnen de partij, van raadslid tot wethouder en Tweede Kamerlid. Ook was hij van 1987 tot 1990 Statenlid namens D66 in Zuid-Holland.

Hubert was het eerste Kamerlid met een Antilliaanse afkomst. Ten tijde van zijn lidmaatschap aan de Provinciale Staten van Zuid-Holland was hij ook het enige Statenlid in heel Nederland die is geboren op de voormalige Nederlandse Antillen. (Amigoe)

In zijn politieke loopbaan heeft Hubert zich altijd ingezet voor het verbeteren van de positie van minderheden. Daarnaast zette hij zich actief in voor meer kansengelijkheid, niet alleen in de politiek. Na de politiek heeft hij meerdere functies gehad, onder andere als de directeur voor het landelijk bureau tegen rassendiscriminatie.

Hubert zette zich tot het laatst in voor een partij waar iedereen welkom is en iedereen mee kan doen. Bij D66 was hij dit jaar nog actief als vertrouwenspersoon inclusie. Zijn inzichten zullen daar enorm gemist worden.

Wij wensen familie en vrienden van Hubert veel sterkte.