Vegan kapsalon
De kapsalon, die oorspronkelijk uit Rotterdam komt, is ondertussen in heel Nederland een klassieker. Deze versie is gemakkelijk thuis te maken en ook nog eens helemaal plantaardig!
Ingrediënten
2 pakjes vegan shoarma
1/4 ijsbergsla
2 tomaten
1/2 komkommer
100 gram geraspte vegan kaas
150 gram sojayoghurt
800 gram ovenfriet
2 eetlepel zonnebloemolie
1 teen knoflook
1 theelepel zeezout
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bereid de ovenfriet zoals aangegeven op de verpakking.
2. Verhit ondertussen een beetje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegan shoarma in ongeveer 4 tot 5 minuten krokant en goudbruin.
3. Leg de friet in een ovenschaal en verdeel de vegan shoarma en vegan kaas eroverheen. Zet de schaal 10 tot 15 minuten in de oven tot de kaas goed gesmolten is.
4. Snijd ondertussen de sla in dunne reepjes en snijd de tomaat en komkommer in kleine blokjes. Strooi deze groenten over de kapsalon zodra deze uit de oven komt.
5. Pers de knoflook uit en meng dit door de sojayoghurt. Roer goed door en breng op smaak met wat zout. Schep de knoflooksaus over de kapsalon en serveer meteen.