Niek van Essen

Beeld: D66 Woensdrecht

Politiek is je bemoeien met je leefomgeving. Je leefomgeving veranderen doe je door zelf het ‘goede’ voorbeeld te geven.
Veranderen is niet het doel, je moet ook behouden wat goed is, maar wel moet je de slechte dingen aanpakken. Er gaat veel goed in ons ‘gepolderde’ stukje van Europa. Maar er zijn ook veel slechte zaken in ons kapitalistische landje.

  • 64 jaar
  • Rheden
  • Woensdrecht
  • Hij/hem

Redenen om actief te zijn in de politiek; er zijn nog veranderingen noodzakelijk vanwege: milieuvervuiling, wapenhandel, discriminatie, onverschilligheid, spook van de economische groei, schandalige voetafdruk, vrouwenmisbruik, homohaat, racisme, neonazi’s, woningnood, machtsmisbruik farmaceutische industrie, dogmatische religieuze instellingen, geldwolven in financiële instituten, belangenverstrengeling wetenschappelijk onderzoek.
Ja, er zijn genoeg redenen om politiek actief te zijn!

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Wandelen of fietsen in de polders met uitzicht op de Brabantse Wal   

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

De fiets en wielergemeente echt inhoud geven, letterlijk fietsstroken en wandelpaden op de kaart zetten. In agrarische streek de biologische en kleinschalige landbouw mainstream maken.

Wat zijn twee zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Dominante positie vierwielige verbrandingsmotoren aanpakken ter verbetering van openbaar vervoer, fietsers en wandelaars                                                         
  • Ontwikkelen van huisvesting die generatie bestendig is en gemengde bewoning mogelijk maakt voor asielzoekers, arbeidsmigranten, starters, gezinnen, alleenstaanden en pensionado’s

Wat betekent D66 voor jou?

Als ‘Groenste’ partij de meeste logische toegang tot lokale politiek. Groen, Liberaal en Sociaal, maar eigenlijk net niet links genoeg.

Wat is je favoriete boek?

Een goede atlas, omdat ik iets heb met cartografie.                   
De Celestijnse belofte van James Redfield, omdat ik een rasoptimist ben.