Valerie Verkuijl

Klik hier
voor de
video

Beeld: D66 Woensdrecht

Ik ben sinds augustus 2021 lid van D66 en van de fractie in Woensdrecht.

  • 27 jaar
  • Bergen op Zoom
  • Hoogerheide
  • Zij/haar

Ik ben altijd al politiek geïnteresseerd geweest, maar pas toen ik werd gevraagd om eens te komen kijken ben ik serieus gaan nadenken over wat ik zelf zou kunnen bijdragen. Ik hoop dat ik met mijn enthousiasme, luisterbereidheid en oprechte interesse kunnen zorgen voor een aangename samenleving, waarin iedereen zich gehoord voelt.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De polder is mijn favoriete plek in de gemeente. Ik ben gek op de natuur en ik wandel heel graag. In de polder kun je een lange wandeling maken, waarbij je heerlijk tot rust kunt komen.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ondanks dat de gemeente constant bezig is met veranderingen om deze plek zo aangenaam mogelijk te maken, zie ik nog meer mogelijkheden als het gaat om de betrokkenheid van de inwoners van de gemeente. De inwoners brengen hun dagelijks leven door in de gemeente Woensdrecht en zien hierdoor goed wat er op dit moment goed gaat en waar mogelijke verbeterpunten liggen. Inspraak en betrokkenheid van de inwoners staan hoog in het vaandel voor mij.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer inspraak en betrokkenheid voor de inwoners van de gemeente
  • De gemeente geeft aan de ‘groene gemeente op de Brabantse wal’ te zijn. Ik denk dat we nog meer kunnen doen met betrekking tot duurzaamheid en het klimaat
  • Wachtlijsten in de zorg zijn een landelijk probleem. Toch zou ik willen kijken wat we als gemeente kunnen doen om te zorgen dat iedereen zo snel mogelijk de hulp krijgt die nodig is

Wat betekent D66 voor jou?

D66 staat voor mij voor duurzaamheid, kansen voor iedereen en een samenleving waarin iedereen zich gehoord en gesteund voelt. Ik vind het dan ook belangrijk om deze dingen na te streven.

Wat is je favoriete boek en waarom?

Dit is een lastige vraag, aangezien ik heel graag boeken lees en er dus ook al heel veel heb gelezen. Als ik dan toch een keuze moet maken, staan ‘zondagskind’ en ‘zondagsleven’ van Judith Visser wel tussen mijn favorieten. Het zijn luchtig geschreven boeken waarmee zij je een inkijkje biedt in haar leven met autisme.

Wat is het laatste culturele evenement dat je hebt bezocht?

Mijn laatst bezochte culturele event is door corona al even geleden, maar het event was een dansvoorstelling. Ik dans zelf heel graag en vind het ook leuk om te kijken naar dansvoorstellingen van anderen. Ik houd van muziek, maar ik vind het ook leuk om de passie erin te zien.