Floris van Loon

Klik hier
voor de
video

Beeld: D66 Woensdrecht

Mijn naam is Floris van Loon. Ik ben 44 jaar en woon al ruim 13 jaar in Hoogerheide. De gemeente Woensdrecht was voor mij niet nieuw: ik heb er tot mijn 18e gewoond.

  • 47 jaar
  • Bergen op Zoom
  • Hoogerheide
  • Hij/hem

Ik heb een grote passie voor onderwijs. Sinds 2 jaar werk ik in het basisonderwijs als directeur van basisschool Merijntje in Nieuw-Vossemeer. Vanuit die functie ben ik ook betrokken bij het project Sterk Techniek Onderwijs op de Brabantse Wal.

Naast onderwijs vind ik sport en bewegen heel erg belangrijk. Ik fiets zelf erg graag en vind het mooi om dat ook voor anderen mogelijk te maken. Aan dat laatste werk ik als bestuurslid van Stichting Bevordering Wielersport Ossendrecht en als voorzitter van RSC De Zuidwesthoek.

Iedereen moet kunnen meedoen in onze gemeente. Daaraan probeer ik nu 8 jaar mee te werken bij D66 Woensdrecht. De laatste 4 jaar als burgerlid samenleving. Mijn ambitie is om dat ook de komende jaren voor D66 te blijven doen. In ieder geval als burgerlid, maar het liefst zou ik me willen inzetten als raadslid.

Hoewel ik veel mooie plekken in de gemeente ken, heb ik warme herinneringen bij Mattemburgh en de bossen bij de Lange Steen. In mijn jeugd ben ik daar vaak geweest en heb er heerlijk kunnen spelen.

De gemeente Woensdrecht biedt kansen voor het combineren van natuur en recreatie. Daarnaast liggen er mogelijkheden om het voortouw te nemen wat betreft duurzaamheid.

Er mag meer toekomstgericht beleid worden gemaakt (zonder daarbij het heden en verleden te vergeten).
Heel veel onderwerpen hangen met elkaar samen. In de gemeente Woensdrecht is veel beleid echter ad hoc en versnipperd. Hierin mag veel meer lijn en samenhang komen.

D66 Woensdrecht betekent voor mij een kritische club mensen die zich gezamenlijk op een positieve manier hard maken voor een gemeente waarin iedereen mee mag doen, zowel in het heden als in de toekomst.

Een favoriet boek heb ik niet maar ik kan erg genieten van de schijfwereld-serie van Terry Pratchett. Ze zijn al iets ouders maar het zijn boeken waarin met veel humor kritiek wordt geuit op allerlei maatschappelijke ontwikkelingen. Heerlijk om al lachend te reflecteren.