Een jaar in de raad

Martin Riesmeijer zit nu een jaar in de Wageningse raad. Lees hieronder wat zijn ervaringen zijn en welke successen hij heeft gevierd.

Enigszins zenuwachtig begon ik vorig jaar aan mijn avontuur als raadslid. Na de onderhandelingen werden drie raadsleden wethouder, wat maakte dat ik samen met collega’s Barbara (GL) en Juriën (PvdA) in mei 2022 de eed of belofte mocht uitspreken. Feitelijk niet zo’n moeilijke oefening, maar toch komt het ‘dat verklaar en beloof ik’ er wat onwennig uit.

In ruim 12 maanden is er veel gebeurd en dit podium leek me een geschikt moment voor een terug- en vooruitblik. Ja, naast mooie zaken, die ik dadelijk zal benoemen, heb ik enkele teleurstellingen te verwerken gehad. Na een uitgebreide lobby lukte het me toch niet om onze vergaderavonden te vervroegen, doordat ik te weinig steun wist te verzamelen voor een pilot. Eerlijk gezegd zijn de vergaderingen die op maandagavond om 22:15u starten me nog steeds een doorn in het oog en in het najaar wil ik opnieuw proberen een modus te bedenken, die inwoners daadwerkelijk in staat stelt onze vergaderingen bij te wonen. Zeker was ook het vertrek van fractiegenoot Laura een enorme domper.

Ook waren er successen, zoals het staken van de plannen om de ENKA-pijp in de Nederrijn te laten vloeien, mooie discussies n.a.v. mijn motie en amendement over het Lexkesveer, het uitvoeren van mijn niet aangenomen (!) motie om een student-ambtenaar aan te nemen en een goed bezochte avond met studenten en minister Kuipers die ik organiseerde met Ceres en KSV. 

Met het oog op het najaar komen daar hopelijk mooie momenten bij, waarbij ik denk aan het organiseren van een eerste burgerberaad in Wageningen en het opnemen van meer mogelijkheden om te sporten in de buitenruimte in het nieuwe sportbeleid. En daar komen ongetwijfeld nog veel hoogtepunten bij!

Rest mij niets dan degenen die dit hele stukje hebben uitgelezen te belonen met een puzzeltje: neem de eerste letter van elke zin en zie wat de D66-fractie u toewenst!