Martin Riesmeijer

Leer Martin kennen

Beeld: D66 Wageningen

Martin is raadslid voor D66 Wageningen

  • 39 jaar
  • Oldenzaal
  • Wageningen

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Met mijn dochtertje wandel ik graag vanuit Buitenoord met een omweggetje via de Grebbedijk de stad in. Vaak met een krentenbol (voor Liza) en een croissantje voor mijzelf als de beloning voor een lekker rondje wandelen.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Wageningen heeft met succes een einde kunnen maken aan de woningnood onder studenten. Nu is het tijd dat we ook voor starters en senioren zorgen voor voldoende passende woningen!

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Laten we zorgen dat de kloof tussen oppositie en coalitie in Wageningen zo klein mogelijk is. We hebben allemaal het beste voor met deze mooie stad, laat dan ook ieders ideeën een kans maken. Wat de verdeling oppositie / coalitie ook is: laat elke partij gehoord worden.
  • Wageningen zou beter bereikbaar mogen zijn, zeker met de fiets en het OV. Voor elektrische auto’s zouden meer voorzieningen mogen komen, zodat ons centrum ook aantrekkelijk blijft voor de elektrische autorijder.
  • Een beetje flauw wellicht, maar ik zou vooral ook graag heel veel hetzelfde willen laten. Wageningen is een heerlijke plek, een fijne combinatie tussen een bruisend centrum en prachtig groen en natuur. Laten we daar goed op passen met zijn allen en niet al te veel de drift hebben van alles te veranderen.

Wat betekent D66 voor jou?

Ruim tien jaar geleden werd ik D66’er, in een tijd dat de partij er beroerd voor stond. Uit overtuiging. Binnen D66 vind ik het liberale wat ik denk dat men nodig heeft om zich vrij te kunnen voelen. Het sociale dat men nodig heeft om wanneer nodig opgevangen te worden. En de tolerantie en empathie die nodig zijn om een ieder zich welkom te laten voelen in onze samenleving. Deze waarden vertaal ik graag naar gemeentelijk beleid vanuit de rol van gemeenteraadslid voor D66.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Ik ben liever niet het braafste jongetje van de klas, maar als ik uitga van wat ik recent heb gelezen moet ik toch een braaf D66 antwoord geven.

Ik vond Een wonderbaarlijk politicus van Hubert Smeets over Hans van Mierlo een genot om te lezen. Niet alleen om meer te weten te komen over Van Mierlo, maar toch ook zeker omdat Smeets het uitzonderlijk goed schreef.

Omdat het gewoon te moeilijk is één boek te noemen, deel ik toch nog graag een lievelings uit een andere categorie: onlangs heb ik namelijk De Zevensprong van Tonke Dragt nog eens herlezen. Buitencategorie en eigenlijk meer dan alleen een kinderboek.

En als ik voor het slapen gaan nog even een paar minuten op vakantie wil, lees ik graag De Acht Bergen. Heerlijk boek.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Naast corona stonden de afgelopen twee jaar voor mijn vriendin en mij ook vooral in het teken van de geboorte van ons eerste kindje in januari 2020. Van uitgaan of het bezoeken van culturele events is dus om meerdere redenen weinig gekomen. Toen het onlangs even kon zijn we op uitnodiging van vrienden met onze dochter voor het eerst naar een theatervoorstelling voor de allerkleinsten geweest. Ik had er vooraf niet veel beeld bij, maar het was waanzinnig om te zien hoe de kindjes opgingen in het (interactieve) toneelstuk. Zo zie je maar weer: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen en soms heb je een uitnodiging van vrienden nodig om dat in te zien.