Maud Hulshof

Leer Maud kennen

Beeld: D66 Wageningen

Maud is wethouder in Wageningen namens D66.

  • 48 jaar
  • Lichtenvoorde
  • Wageningen

Wat is je lievelingsplek in Wageningen?

Het kinderklompenpad:  samen met familie of vrienden en onze hond geniet ik van het prachtige buitengebied van Wageningen. In het kinderklompenpad komen een aantal dingen samen: het afwisselende gebied, langs Eng, moestuinen, wijngaard en bos. En door de toegankelijke manier is het een feestje om met kinderen de route te lopen. Altijd zie je weer iets verrassends en de route verleng je eenvoudig richting arboretum/Rijn: een aanrader dus!

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Wageningen is een prachtige stad, waar het fijn wonen, werken, leven en zijn is. Graag help ik om de mooie kanten van Wageningen verder te versterken. Denk dan aan onze mooie binnenstad, het versterken van het erfgoed, het verder werken aan Wagenings Groen (versterken van biodiversiteit samen met WUR/NIOO en betrokken inwoners), zorgen voor voldoende woningen (oa door doorstroom te bevorderen en bij te bouwen) en het bieden van ruimte aan economische ontwikkeling. 
Maar het meest bijzondere aan Wageningen zijn jullie: Wageningers. En ik hoop bij te dragen dat iedereen zich welkom en gezien voelt in onze stad. Door verder te bouwen aan het onderlinge vertrouwen – juist ook in de overheid- via het bieden van maatwerk en een realistische financiële balans te houden.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • De ontwikkeling van Wageningen stimuleren: met name versterken van de binnenstad, zorgen voor extra huizen en slimme keuzes te maken hoe we Wageningen ontwikkelen. Met aandacht voor groen, klimaat, mens, gezondheid en economie.
  • Inzetten op Wagenings groen
  • Inzetten op de bruisende binnenstad; nu we een fonds hebben gecreëerd is het belangrijk om in te zetten op investeren waar iedereen wat aan heeft: een bruisende, opgeknapte binnenstad, meer groen, meer duurzaamheid en aandacht voor sport & cultuurvoorzieningen.

Wat betekent D66 voor jou?

Als relatief nieuw lid ben ik heel vertrouwd met D66. De uitgaven van de Van Mierlostichting heb ik met heel veel herkenning en instemming gelezen. Mensen beoordelen je op wat je bereikt en hoe je bijdrage past in het geheel. Dat maakt het ook voor nieuwkomers een prettige partij. De D66ers maken de partij en het is mooi om te merken hoe snel en gemakkelijk je elkaar weet te vinden. Het optimisme van onze partij, het denken in oplossingen én het zelf kritisch blijven na denken vind ik heel belangrijk: ik voel me er helemaal thuis.

Wat is je favoriete boek?

Een kopie van het Bakboek dat mijn oma aan mijn moeder gaf. Ik vind het erg leuk om te bakken met/voor mijn kinderen. Deze recepten mislukken niet en zijn heerlijk; wel met veel suiker en zuivel, maar dat kan best op zijn tijd. 
Verder lees ik vooral tijdens de vakanties; en heb ik niet een favoriet boek. Variërend van romans tot non-fictie, reisboeken en uitgaven van de Correspondent.

Wat is je laatst bezochte culturele event?

Door Corona is het minder gewoon geworden om culturele events te bezoeken. De laatste was de voorstelling “Op koude grond” bij Villa Sanoer, al weer 3 maanden geleden. We houden van musea bezoeken, op de planning staat de voorstelling van Frida Kahlo in Assen met de oudste dochter. Ik heb de kerstvoorstelling van Musica Vocale ook in mijn agenda staan.