Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 22 januari 2019

Eén politieke boot bij Pride Amsterdam

De roze afdelingen van D66, VVD, CDA, SP en PvdA willen bij de botenparade van Pride Amsterdam samen met één politieke boot varen. De partijen schrijven zich gezamenlijk in en willen daarmee laten zien dat ze als één blok achter de LHBTI-gemeenschap staan.

Lange wens

Initiatiefnemer D66-Kamerlid Bergkamp: “Het is al lang een wens van mij en de verschillende LHBTI-netwerken om met een gezamenlijke politieke boot deel te nemen. We slaan de handen ineen om te laten zien dat iedereen de vrijheid heeft om zichtbaar zichzelf te zijn en om te houden van wie men wil. En waar die vrijheid wordt beknot, de overheid actief moet optreden”.

Samenwerking is vooruitgang

Het thema van de Pride is dit jaar ‘Remember the past, create the future’. Er wordt stilgestaan bij de Stonewall-rellen die 50 jaar geleden uitbraken in New York. Stonewall is wereldwijd het symbool geworden van de aanvang van LHBTI-emancipatie. Bergkamp: “Het verleden heeft laten zien dat juist samenwerking op het gebied van emancipatie zorgt voor vooruitgang.”

Reacties roze afdelingen

Mart Teunissen, voorzitter Thematisch Netwerk LHBT VVD: “We leven in een prachtig land. Een land waarin vrijheden en verworvenheden opgebouwd zijn met en door de LHBT-gemeenschap. Dat moeten we koesteren en beschermen. Ik ben blij dat we ook tijdens de Pride de handen ineen slaan. We zetten ons er samen voor in dat je ook in de toekomst in Nederland jezelf kan zijn.”

Marc Haverkamp, namens CDA Pride: “Een geweldig initiatief om als politieke partijen gezamenlijk aanwezig te zijn op de Canal Pride Parade. Het is de eerste keer dat het CDA meevaart in Amsterdam. Eerdere jaren liepen we al mee met de Pride Walk om zo onze support aan de LHBTI-community te tonen.”

Eric Klaver, voorzitter PRIDE66: “In 1969 kwamen LHBTI’ers samen in opstand voor gelijke rechten. Wij zijn erg trots dat 50 jaar later vijf politieke partijen laten zien dat zij samen opkomen voor alle LHBTI-personen.”

Bart Uitdenbogaart, lid van de SP: “Menselijke waardigheid en solidariteit zijn belangrijke waarden van de SP. Daarom strijden we samen voor zichtbare en volwaardige deelname aan de samenleving van transgenders en zij die niet voldoen aan de standaard hetero norm.”

Antoine van Lune, voorzitter PvdA Roze Netwerk: “Wat ons bindt als politieke LHBTI-netwerken is dat wij ons inzetten voor gelijke rechten, een grotere acceptatie van LHBTI’s en discriminatie bestrijden. De gezamenlijke Pride-boot symboliseert dat wat ons bindt groter is dan wat ons verdeelt. Alleen in gezamenlijkheid kunnen wij de positie van LHBTI’s verbeteren.”

Wil je meevaren tijdens de Pride? Kijk hier naar de mogelijkheden.

Thema

Zorg & samenleving

D66 wil zorg van goede kwaliteit, die voor iedereen toegankelijk blijft. Zonder maatregelen betaalt een doorsnee gezin in 2040 bijna de helft van zijn inkomen aan zorg. D66 wil de zorguitgaven daarom minder hard laten groeien, door het kostenbewustzijn te vergroten. Doen we dat niet, dan wordt gezondheidszorg onbetaalbaar.

Lees meer

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48