Gezondheid en welzijn

en vrije samenleving begint bij een goede gezondheid. Als je niet gezond bent, dan word je zoveel mogelijk geholpen, zodat ook jij zoveel mogelijk vrij kunt zijn. Beeld: iStock

Of je wieg nu stond in Bennekom, Veldhuizen, Maandereng, Otterlo of Wekerom: iedereen heeft recht op een leven in goede gezondheid, ongeacht inkomen of opleiding. We zetten ons ervoor in sociaaleconomische gezondheidsverschillen in Ede terug te dringen. Gezondheid en welzijn zijn twee zijden van dezelfde munt.

Een gezonde samenleving is een samenleving waarin we sport, beweging en gezond eten bevorderen en waar we aandacht geven aan de mentale gezondheid van burgers. In de afgelopen jaren hebben gemeenten er veel zorgtaken bij gekregen. Deze taken brengen ook nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee waar we in de gemeente Ede bewust en zorgvuldig mee om moet gaan. Zorg moet herkenbaar, dichtbij, transparant en vindbaar zijn.

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.